Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Artister och låtar i Melodifestivalens tredje deltävling 2021

15 feb, 2021 
Johanna Svan
Charlotte Perrelli och Elisa Lindström i Melodifestivalen 2021
Charlotte Perreli och Elisa Lindström är båda med i deltävling nummer tre av Melodifestivalen 2021.
Fyra nummer är vidare till final, nu ska två till få göra dem följe. Vilka går segrande ur striden i Melodifestivalens tredje deltävling?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Iveckans startfält av Melodifestivalen hittar vi flera intressanta namn, bland annat dubbla vinnaren Charlotte Perrelli, Elisa Lindström och en Idol-vinnare.

Artister och bidrag i deltävling 3 i Melodifestivalen 2021:

1. Låt: Still Young

Artist: Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli tog Sverige och Europa med storm när hon vann Eurovision song contest i Jerusalem med Take Me to Your Heaven 1999. Hon vann även mellon med Hero 2008, den kom på 18:e plats i Eurovision.

Charlotte har även varit programledare för Melodifestivalen, 2003 och 2004, och skulle även varit det 2016 men på grund av en avtalsmiss från SVT fick hon istället en utökad artistisk del.

Se också: Här är programledarna som leder Melodifestivalen 2021

Här är årets programledare för MelodifestivalenBrand logo
Här är årets programledare för Melodifestivalen

Charlotte är även den artist som deltagit flest gånger som mellanakt. Det här blir Charlottes femte medverkan i mellon.

Annons

Charlotte Perrelli är 46 år gammal. Hon var tidigare gift med Nicola Perrelli men är sedan 2015 gift med Anders Jensen.

Charlotte Perrelli i ett glittrigt linne inför Melodifestivalen.
Charlotte Perrelli är med i Melodifestivalen för femte gången.

2. Låt: Om allting skiter sig

Artist: Emil Assergård

Artisten och låtskrivaren Emil Assergård, 29 år gammal, släppte sitt debutalbum Rakt från hjärtat 2013. I dag har han släppt över 50 låtar och belönats med en rad platina- och guldskivor.

2019 nominerades Emil till ”Årets manliga liveartist” i Rockbjörnen.  Han har också medverkat i TV-program som Bingolotto och Lotta på Liseberg och nu gör han debut i Melodifestivalen.

Annons

Emil Assergård är sambo med flickvännen Linda-Marie Nilsson.

Emil Assergård i svart tröja.
Emil Assergård debuterar i mellon.

3. Låt: Beat Of Broken Hearts

Artist: Klara Hammarström

Klara Hammarström Melodifestivaldebuterade förra året med låten Nobody, och nu är hon tillbaka med en ballad. För tv-tittarna blev Klara först känd genom SVT:s serie Familjen Hammarström, där tittarna får följa hästfamiljen där Klara är ett av elva syskon.

Efter att tidigare ha fokuserat på sin karriär som ryttare på elitnivå ger hon nu allt för musiken. Hennes låt You Should Know Me Better toppade den svenska radiolistan förra vintern.

Annons
Klara Hammarström är med i mellon.
Klara Hammarström har haft en karriär som hästryttare.

4. Låt: Contagious

Artist: Mustasch

Mustasch är ett av Sveriges största hårdrocksband. Bandets frontman Ralf Gyllenhammar var med i Melodifestivalen 2013 och tog sig till final med bidraget Bed on Fire. Fyra år senare medverkade Mustasch som mellanakt, tillsammans med Hasse Andersson, med en bejublad version av Änglahund.

Bandet Mustasch är med i Melodifestivalen.

5. Låt: Den du är

Artist: Elisa

Annons

Elisa Lindström, 29 år gammal, från Töreboda debuterade i Melodifestivalen 2014 med låten Casanova. Men hennes musikaliska karriär startade långt tidigare, när hon under gymnasietiden bildade dansbandet Elisa's tillsammans med några vänner och lyckades vinna en stor och bred publik.

Idag är Elisa soloartist och hennes repertoar spänner brett från dansband till klassiskt. Tv-tittarna har bland annat sett henne vinna Dansbandskampen, Let's Dance och Körslaget. Hon har vunnit Grammisar och Guldklavar och har stått på musikalscener, bland annat i Sound of Music på Malmöoperan.

Elisa Lindström i blå tröja.
Elisa Lindström.

6. Låt: Baila Baila

Artist: Alvaro Estrella

Annons

2014 gjorde Alvaro Estrella debut i tävlingen som artist med bidraget Bedroom. Och 2020 tog han sig, tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos, hela vägen till Melodifestivalens final.

Men redan tidigare var han ett bekant ansikte i Melodifestivalen och Eurovision song constest, då han dansat bakom artister som Danny Saucedo och Eric Saade. Utanför Melloscenen har Alvaro medverkat i flera musikaler, däribland West Side Story på Malmö Opera, och i Jerry Williams show Dynamite.a

Artisten Alvaro Estrella.
Alvaro Estrella har mycket erfarenhet från Melodifestivalen.

7. Låt: Voices

Annons

Artist: Tusse

Tusse, som heter Tusse Chiza, vann Idol 2019. Ett år tidigare, 2018, deltog han i Talang.

Tusse är 19 år gammal och född i Kongo-Kinshasa. Som barn fick han fly från sitt hemland utan sina föräldrar. Som barn bodde han sina första år i Nora och Västerås innan han slutligen flyttade till en familj i den lilla byn Kullsbjörken i Dalarna.

19-åriga Tusse gör debut i Melodifestivalen med en låt signerad Joy och Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Tusse inför Melodifestivalen.
Tusse har vunnit Idol men gör debut i Melodifestivalen.

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021 sänds lördagen den 20 februari kl 20.00-21.30 i SVT och på SVT Play.

Annons