De är vidare till final från deltävling två i Melodifestivalen

Anton Ewald och Dotter i Melodifestivalen.

Anton Ewald och Dotter gick till final i Melodifestivalen 2021.

Stina Stjernkvist/SVT

Efter lördagens Melodifestival står det klart att det är Anton Ewald och Dotter som tar sig direkt till final.

I deltävling ett var det melloveteranerna Arvingarna och Danny Saucedo som tog sig vidare till final. Nu har ytterligare två finalister korats!

Vidare till mellofinalen från andra deltävlingen:

Little Tot med Dotter

Dotter, som egentligen heter Johanna Jansson, är  33 år och ställer sig på melloscenen för tredje gången. 2018 debuterade hon som artist i Melodifestivalen med låten Cry och 2020 kom hon på andra plats med låten Bulletproof.

På meritlistan som låtskrivare finns bland annat låtarna A Million Years med Mariette och Victorious med Lina Hedlund. Johanna ”Dotter” Janssons samarbete med Måns Zelmerlöw i Walk With Me ledde också till en gemensam turné.

New Religion och Anton Ewald

Anton Ewald, 27 år gammal, slog igenom i Melodifestivalen 2013 med låten Begging. Han var även med 2014 med låten Natural. Innan 2013 hade han medverkat i mellon som dansare och koreograf, bland annat bakom Danny Saucedos Amazing.

Genom åren har Anton Ewald nominerats till bland annat Grammis, Rockbjörnar och MTV Awards. De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami, USA. Han har jobbat med stjärnproducenten Rami Yacoub, arbetat som fotomodell och undervisat i modern dans.

2017 gifte sig Anton Ewald med frun Victoria Fajardo.

Finalen av Melodifestivalen 2021 går av stapeln den 13 mars.

Vidare till Andra chansen från första deltävlingen:

The Silence med Frida Green

Det finns ingen på Österlen som inte vet vem Frida är, den 28-åriga sångerskan har sjungit på mängder av dop, begravningar, och lokala event. Frida har gått på Estetiska programmet i Ystad, och varit med i diverse lokala band – ofta som bakgrundssångerska.

Frida Green var med i Talang på TV4 2018 och tog sig till final. I maj 2019 släppte Frida låten What Would Greta Do?, skriven av Michael Saxell, som handlar om Greta Thunberg

Nu är det dags för mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen i Melodifestivalen 2021.

Rena rama ding dong med Eva Rydberg & Ewa Roos

Eva Rydberg, 77 år, och Ewa Roos, 71 år, är två av våra mest älskade skådespelare och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik.

Eva Rydberg har fått mängder av utmärkelser genom åren och är idag chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Eva Rydberg var med i Melodifestivalen redan 1977, då hon framförde låten Charlie Chaplin, skriven av Tomas Ledin.

Ewa Roos gör mello-debut men var med i Eurovision för barn redan som 13-åring, 1963.

Andra chansen går av stapeln den 6 mars 2021.