Här är alla bidrag i finalen av Melodifestivalen 2021

Artisterna Tusse och Dotter i Melodifestivalen 2021.

Tusse och Dotter är två av finalisterna i Melodifestivalen 2021.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Fem veckor av deltävlingar och Andra chansen är över och nu har vi ett finalfält klart till Melodifestivalen 2021. Vem kommer att ta hem segern?

Efter fem veckor av deltävlingar är nu alla finalister i Melodifestivalen 2021 utsedda. Årets final blir dessutom Christer Björkmans sista som festivalgeneral. Här är kandidaterna till segern!

Bidrag i finalen av Melodifestivalen 2021:

Startordning meddelas senare.

Danny Saucedo med låten Dandi dansa

Danny Saucedo, 34 år gammal, var med i Idol på TV4 2006, där han blev den sjätte finalisten att slås ut.

2009 var han med i Melodifestivalen med gruppen E.M.D. med låten Baby Goodbye och 2011 deltog han med låten In the Club, som slutade tvåa.2012 var Danny Saucedo åter med i Melodifestivalen med låten Amazing. I finalen kom han igen på andra plats efter Loreens Euphoria, som sedan vann hela Eurovision song contest.

2013 ledde Danny Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi. Senast Danny Saucedo var aktuell i Melodifestivalen var 2016 då han var med och skrev bidraget Youniverse till sin dåvarande flickvän Molly Sandén.

Arvingarna med låten Tänker inte alls gå hem

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna; Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson började skriva låtar tillsammans.

Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen och hamnade på sjunde plats i Eurovision. Senast tävlade de 2019 med I Do.

Dotter med låten Little Tot

Dotter, som egentligen heter Johanna Jansson, är  33 år och ställer sig på melloscenen för tredje gången. 2018 debuterade hon som artist i Melodifestivalen med låten Cry och 2020 kom hon på andra plats med låten Bulletproof.

På meritlistan som låtskrivare finns bland annat låtarna A Million Years med Mariette och Victorious med Lina Hedlund. Johanna ”Dotter” Janssons samarbete med Måns Zelmerlöw i Walk With Me ledde också till en gemensam turné.

Anton Ewald med låten New Religion

Anton Ewald, 27 år gammal, slog igenom i Melodifestivalen 2013 med låten Begging. Han var även med 2014 med låten Natural. Innan 2013 hade han medverkat i mellon som dansare och koreograf, bland annat bakom Danny Saucedos Amazing.

Genom åren har Anton Ewald nominerats till bland annat Grammis, Rockbjörnar och MTV Awards. De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami, USA. Han har jobbat med stjärnproducenten Rami Yacoub, arbetat som fotomodell och undervisat i modern dans.

2017 gifte sig Anton Ewald med frun Victoria Fajardo.

Anton Ewald om flytten till USA: ”Min fru bor ju där”

Charlotte Perrelli med låten Still Young

Charlotte Perrelli tog Sverige och Europa med storm när hon vann Eurovision song contest i Jerusalem med Take Me to Your Heaven 1999. Hon vann även mellon med Hero 2008, den kom på 18:e plats i Eurovision.

Charlotte har även varit programledare för Melodifestivalen, 2003 och 2004, och skulle även varit det 2016 men på grund av en avtalsmiss från SVT fick hon istället en utökad artistisk del.

Tusse med låten Voices

Tusse, som heter Tusse Chiza, vann Idol 2019. Ett år tidigare, 2018, deltog han i Talang.

Tusse är 19 år gammal och född i Kongo-Kinshasa. Som barn fick han fly från sitt hemland utan sina föräldrar. Som barn bodde han sina första år i Nora och Västerås innan han slutligen flyttade till en familj i den lilla byn Kullsbjörken i Dalarna.

19-åriga Tusse gör debut i Melodifestivalen med en låt signerad Joy och Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Melodifestivalakutuella Tusse: ”Var tvungen att fly från kriget”

Eric Saade med låten Every Minute

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen som 19-åring med Manboy och vann tävlingen året därpå, 2011, med Popular, som kom på en fin tredje plats i Eurovision.

Genom sin medverkan i Så Mycket Bättre 2017 fick Eric upp intresset för att skriva på svenska. 2019 programledde Eric mellon och nu går han tillbaka till sitt poppiga sound på engelska.

Eric Saade: Nu förstår jag vad kärlek handlar om

The Mamas med låten In The Middle

The Mamas, bestående av Ash Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna, fick sitt stora genombrott under Melodifestivalen 2019 när de deltog som bakgrundssångare till John Lundvik i vinnarlåten Too Late for Love. Då ingick även Paris Renita i gruppen, som sattes samman inför detta framträdandet.

De deltog tillsammans med John Lundvik i Eurovision song contest 2019 där de slutade på en femte plats.

2020 vann The Mamas svenska folkets hjärtan när de tog hem vinsten i Melodifestivalen med låten Move.

Eurovision song contest 2020 ställdes dock in så gruppen fick inte representera Sverige förra året. Nu står de på melloscenen för tredje året i rad.

The Mamas är tillbaka i Melodifestivalen: ”Var egentligen inte meningen”

Alvaro Estrella med låten Baila Baila

2014 gjorde Alvaro Estrella debut i tävlingen som artist med bidraget Bedroom. Och 2020 tog han sig, tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos, hela vägen till Melodifestivalens final.

Men redan tidigare var han ett bekant ansikte i Melodifestivalen och Eurovision song constest, då han dansat bakom artister som Danny Saucedo och Eric Saade. Utanför Melloscenen har Alvaro medverkat i flera musikaler, däribland West Side Story på Malmö Opera, och i Jerry Williams show Dynamite.

Paul Rey med låten Missing Piece

Malmöartisten, sångaren och låtskrivaren Paul Rey, 28 år gammal, debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten Talking in My Sleep som slutade på sjätte plats.

Paul har samarbetat med Snoop Dog och har Quincy Jones som mentor. Den kommande EP:n Note To Her är inspirerad av ett helt nytt kapitel i Paul Reys liv; han blev nyligen pappa för första gången.

Clara Klingenström med låten Behöver inte dig idag

Clara Klingenström är 25 år och kommer från Gotland. Clara har blivit uppmärksammad för sina ärliga och nakna texter som lyckas förmedla en stark igenkänningsfaktor. Och det är hon som skrivit just texten till låten som hon tävlar med.

Clara Klingenström tävlar i Andra chansen – berättar om misshandeln

Klara Hammarström med låten Beat Of Broken Hearts

Klara Hammarström Melodifestivaldebuterade förra året med låten Nobody, och nu är hon tillbaka med en ballad. För tv-tittarna blev Klara först känd genom SVT:s serie Familjen Hammarström, där tittarna får följa hästfamiljen där Klara är ett av elva syskon.

Efter att tidigare ha fokuserat på sin karriär som ryttare på elitnivå ger hon nu allt för musiken. Hennes låt You Should Know Me Better toppade den svenska radiolistan förra vintern.

Programledare under mellofinalen är Christer Björkman, som gör sin sista mello i år, tillsammans med Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani.

Finalen av Melodifestivalen sänds den 13 mars kl 20.00 i SVT och SVT Play.

Minns du snackisarna från Melodifestivalen och Eurovision genom åren?