Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Melodifestivalen 2020: Alla bidrag klara för final

29 feb, 2020 
Marcus Alm
Hanna Ferm och Robin Crone firar att de båda gått vidare till finalen av Melodifestivalen 2020.
Hanna Ferm och Victor Crone kommer tävla i finalen av Melodifestivalen 2020. Foto: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT
Här hittar du artisterna som tagit sig vidare från sina deltävlingar och Andra chansen för att få en chans i finalen av Melodifestivalen 2020 – och en möjlighet att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
11 oförglömliga stilar vi minns från MelloBrand logo
11 oförglömliga stilar vi minns från Mello

Anis Don Femina,Melodifestivalen 2020

Efter fem veckors intensivt tävlande i Linköping (deltävling 1), Göteborg (deltävling 2), Luleå (deltävling 3), Malmö (deltävling 4) och slutligen Eskilstuna (Andra chansen) så har 12 artister kämpat sig hela vägen fram till finalen på Friends Arena i Stockholm.

Klara för final i Melodifestivalen 2020

Till final från deltävling 1

När årets tävlingar kickade igång i Linköping lördagen den 1 februari 2020 tävlade etablerade akter som The Mamas mot nya förmågor som Suzi P. Vidare till finalen gick The Mamas, som tävlade som John Lundviks kör 2019 och gick hela vägen till Eurovision Song Contest i Tel Aviv, med låten Move och Robin Bengtsson med låten Take a chance. 2017 vann Robin Bengtsson hela Melodifestivalen och slutade på en femteplats i Eurovision Song Contest med låten I can't go on.

Till final från deltävling 2

När tävlingen rörde sig vidare till Göteborg i tid till deltävling 2 den 8 februari kantades upptakten till tävlingen av Thorsten Flincks diskvalifikation. När det väl var dags framfördes hans låt Miraklernas tid av Jan Johansen – som inte tog sig vidare till final. Vidare gick i stället förhandsfavoriten Anna Bergendahl med låten Kingdom come och Dotter med låten Bullet Proof.

Annons

Till final från deltävling 3

Den tredje tävlingen var i Luleå och även denna deltävling blandade frisk mellan nykomlingar och gamla mello-rävar. Både Faith Kakembo och Amanda Aasa hade tagit sig till tävlingen genom att sticka ut i tävlingen P4 Nästa – medan vi var mer bekanta med artister som Mariette, Drängarna och Mohombi. Vidare till final gick Mariette med låten Shout it out och Mohombi med Winners.

Experten: Därför är Melodifestivalen galet populärtBrand logo
Experten: Därför är Melodifestivalen galet populärt

Till final från deltävling 4

Melodifestivalen begav sig till Malmö Arena för den sista deltävlingen i årets festival. Och det sparades inte på krutet. Legendaren Nanne Grönvall var tillbaka med låten Carpool Karaoke (som hyllats av skaparen av tv-segmentet med samma namn) och unga förmågor som Hanna Ferm och Jakob Karlberg fick vår tredje stad att dansa.

Vidare till finalen i Stockholm gick Hanna Ferm men låten Brave och Victor Crone (som gjorde succé för Estland i Eurovision Song Contest i fjol) med låten Troubled Waters.

Till final från Andra chansen

Andra chansen är Melodifestivalens egen version av en semifinal där de åtta bidrag som inte tagit sig riktigt hela vägen under de fyra deltävlingarna, men heller inte åkt ur tävlingen helt, får mötas på nytt i dueller.

På lördagen stod det klart att Anis Don Femina, Paul Rey, Felix Sandman och Mendez ft. Alvaro Estrell går vidare från Andra chansen i Eskilstuna till den stora finalen av Melodifestivalen 2020 i Friends Arena, Stockholm nästa vecka.

De bidrag som fick lämna tävlingen helt var Ellen Benedriktson och Simon Pryts, Malou Pryts, Frida Öhr och Drängarna.