Aldrig mer lårskav! Här är produkten som räddar din sommar

Lårband

Foto: Zalando och Shutterstock

Bli av med lårskavet – med bandalettes

Solen, kjolen – och lårskavet som ett brev på posten. Att sommarvärmen har en baksida vet alla som utrustats med ett par lår som nuddar vid varandra vid rörelse, det vill säga en betydande del av världens befolkning. Men friktionen som orsakar infanterielden kan både lindras och förhindras. Du har säkert provat klassiska huskurer som talk eller barnpuder (som dessvärre kräver påbättring under dagen och dessutom kan sabba kläderna), att smörja med vaselin eller deo (också det kan förstöra plaggen). Det finns också cykelbyxor, där dock många modeller ger ett instängt och ännu svettigare resultat. Numera finns också trosor med ben för att hjälpa låren hålla avstånd, men många modeller är också shapingprodukter som i sin iver att lyfta och forma om kan göra illa både mage och rumpa om de ska sitta på för länge.

Lösningen för dig som vill ha det luftigt undertill men slippa lårskavet stavas bandalettes, eller kort och gott lårband. Produkten är vad den heter, ett brett band ofta med resår och silikon för att hålla sig på plats. Som överdelen på ett par stay-ups fast utan tillhörande strumpor! Du placerar lårbanden på det område där låren skaver som mest och låter helt enkelt tyget göra jobbet åt dig.

Tänk på att inte smörja in dig med body lotion innan, eftersom det får lårbanden att sitta sämre. Var också noga med att välja rätt storlek, bandaletter ska sitta skönt och inte smita åt – då riskerar de dessutom att rulla ihop sig.

Här är 4 stycken lårband att klicka hem direkt!

Slipp lårskav med lårband

I vitt, rött och svart finns lårbanden från Hunkemöller, som håller sig på plats med hjälp av silikon. Finns i storleken M/L – XXL och kostar 129 kronor. Läs mer här.

Bandelettes mot lårskav

Skira varianter från Bandelettes. Storlekar med följande mått

B: 58-62 cm
C: 63-67 cm
D: 68-72 cm
E: 73-77 cm

Finns hos headspot och kostar 249 kronor.

Bandalettes från Ellos mot lårskav

Be Sweet To Your Legs Lace från Magic är praktiska band mot lårskav i fin spets som har silikon på insidan både upptill och nertill, vilket gör att de sitter stadigt. Bredd ca 18 cm.Magic lårspets finns i beige, vitt och svart i storlekarna 36 till 3 XL och kostar 220 kronor. Finns på Ellos.

Bandelettes mot lårskav från Magic, finns på zalando

Från samma märke kommer dessa enfärgade varianter i elastan och polyamid. Finns i svart och beige färgställning i storlekarna S till 4XL. 179 kronor hos bland andra zalando.

15 sandaler som är snygga OCH sitter skönt på foten

Varmt i vattnet – då ökar risken för badklåda och badsårsfeber

Så slipper du lårskav i sommar