Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

På sidan om karriären – Jessica Anderssons familjeliv (det heter hennes barn)

29 jun, 2023 
Hannah Bergroth
Som höggravid vann hon talangprogrammet Fame Factory. Nu, över 20 år senare, blommar karriären som aldrig förr. Men vad heter hennes son och vad gör han idag?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var 2003 när Jessica Andersson, 49, tillsammans med Magnus Bäcklund hennes artistkarriär drog igång på riktigt. Tillsammans uppträdde de med låten Give me your love – och vann!

Se också: 5 svenska kändisar som blivit föräldrar innan de fyllt 20Brand logo
Se också: 5 svenska kändisar som blivit föräldrar innan de fyllt 20

Men vad har hänt sedan dess?

Varit med i Melodifestivalen åtta gånger

Innan Jessica hittade sin bana inom artisteriet musicerade hon på andra sätt, bland annat som sångerska i krogshowen Svensk Schlager.

Men det var 2002 som hon valde att satsa rejält. Hon deltog i tv-programmet Fame Factory där hon – med sin starka röst – var en av de som stack ut och fick därför chansen att tillsammans med Magnus bilda gruppen Fame.

Annons
Jessica Andersson och Magnus Bäcklund
Jessica och Magnus under Fame Factory finalen.

Efter segern i Melodifestivalen 2003 valde de att året efter återigen ställa sig på mello-scenen, med låten När vindarna vänder oss som tyvärr inte tog dem till finalen.

2006 deltog Jessica ytterligare i Melodifestivalen, dock som soloartist och har sedan dess varit med hela åtta gånger i musiktävlingen.

Släppt bok om in barndom

Förutom mello är det mycket som händer kring sångerskan.

Men det är inte bara musiken som Jessica brinner för, hon har även synts i tv-rutan. 2011 var hon med i det populära dansprogrammet Let's dance och 2020 deltog hon in programmet Stjärnornas stjärna.

Annons
Jessica Andersson Let's dance
Hon fick testa sina danskunskaper i Let's Dance 2011.

Hon har även skrivit en bok om sin barndom. När kalla nätter påminner mig om hur det var är en självbiografi där Jessica berättar öppet om sin otrygga uppväxt som kantades av missbrukande mamma, våld och fosterhemsplaceringar.

”Mina föräldrar hade problem med alkohol under hela min uppväxt. Pappa har visserligen aldrig knarkat, såvitt jag vet, men det gjorde mamma. Nu säger hon att det var först sedan vi barn hade flyttat. Jag kan inte argumentera om det” har Jessica sagt i en intervju med alla.se.

Annons

Jessicas Anderssons barn och familjeliv

På sidan av sin musikkarriär har Jessica även fått njuta av familjelivet. I samma veva som hon blev känd för hela svenska folket blev hon även mamma. Sonen Liam födde hon bara några dagar innan finalen av Fame Factory – otroligt!

Jessica Andersson barn Liam Erixon
Jessica med sin tre dagar gamla son.

Liam, som heter Erixon i efternamn (efter sin pappa Jonas Erixon) hunnit fylla 20 år och vad det verkar går han gärna i sin mammas fotspår. Under galan Tillsammans för världens barn för några år sedan fick man se honom och mamma Jessica framför en duett.

Annons

Med ett vuxet barn har Jessica nu mer tid för karriären och kärleken. Idag lever hon tillsammans med krögaren Johan Malm, 39.

Jessica Andersson Johan Malm
Jessica har accepterat att det inte blir något bröllop med pojkvännen Johan Malm.

I en intervju med Expressen berättar hon att det inte finns några planer på varken förlovning eller bröllop.

”Jag har accepterat och jag respekterar att han inte vill det. Det har aldrig varit något krav heller från min sida. Det hade varit härligt bara och jag älskar honom”, sa hon då.

Vad gör Jessica Andersson idag?

Trots över 20 år i musikbranschen fortsätter Jessicas karriär att blomstra. Hon har ständigt nya projekt på gång och är bland annat en återkommande artist i Diggiloo och underhållningsprogram som Bingolotto och Nyhetsmorgon Dessutom har hon haft huvudroller i olika musikaler – något hon dessutom prisats för.

Annons
Jessica Andersson idag
Jessica – mitt i sin blomstrande karriär.

Ja, det går helt enkelt inte att ta miste på Jessicas talang. Hon blev en stor favorit för många, från första stund.

Foto: TT

Annons