Så har kronprinsessan Victorias arbete påverkats av coronaviruset

Kronprinsessan Victorias arbete har förändrats mycket under coronakrisen – men väldigt mycket är sig likt.

Foto: TT

Kronprinsessan har, precis som många av oss, tvingats arbeta hemifrån under coronakrisen – så här ser hennes liv ut nu.

Kungahusets arbete har förändrats av covid-19-pandemin under 2020. Tidigt i mars berättade kungen i en intervju med Dagens Nyheter om hur hans arbete har påverkats av att han försatt sig själv i karantän i Stenhammar slott utanför Flen. På de vanliga mötena han deltar i var han numera med på länk på en stor skärm i mötesrummet.

Kronprinsessan Victoria på Instagram – så följer du henne

Även kronprinsessan Victoria har fått lägga om sitt arbete, som fortgår, men som även det har förändrats markant.

Redan den 12 februari mötte kungen och kronprinsessan representanter för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, för att få tydligare insikt i vad detta virus egentligen kunde innebära. För kungen var detta något som han aldrig tidigare hade upplevt under 47 år som statschef.

– Man pratar ju om spanska sjukan och så vidare. Men det här rör sig så mycket snabbare och har ett annat förlopp. Vi reser så mycket. Det finns en ny hastighet, ingen kunde tro att detta skulle hända i Sverige. Man går hemma och är trygg i sin vardag och sin omgivning och så kan detta plötsligt poppa upp, som en farsot mitt ibland oss och bland vänner och bekanta, sa kungen till Dagens Nyheter.

När kungen valde att lämna Stockholm valde kronprinsessan däremot att fortsätta sitt arbete från Haga slott. Bland annat delade Kungahuset en bild på när Victoria hade möte via länk med paralympiska kommitten, IPC på Instagram.

Förutom arbetet hemifrån så har så klart alla internationella statsbesök ställts in – men kronprinsessan har hunnit med att lämna hemmet för att bidra på andra sätt, bland annat genom att hjälpa stadsmissionen att dela ut matpaket på Södermalm.

Kronprinsessan besökte fältsjukhus

Hon har också, tillsammans med prins Daniel, besökt ett fältsjukhus redo för att ta emot 600 patienter för vård av covid-19 om så skulle krävas. För detta fick hon motta både hyllningar och en del kritik. De kritiska röster som höjdes menade att det var oansvarigt av henne och Daniel att bege sig ut och träffa människor i en tid när social distansering är så viktig. Samtidigt blev många uppmuntrade och stolta över att vår blivande statschef tar sitt arbete på så stort allvar trots de svåra tiderna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker ett fältsjukhus.

Foto: TT

Även i övrigt har kronprinsessan försökt att behålla sitt vanliga arbetsflöde, om än på hemmaplan. Bland annat har hon och prins Daniel haft möte med Skolverket för att få information om distansundervisningen på gymnasieskolorna och universiteten till följd av covid-19.

Kronprinsessan och prinsen medverkade även vid en lektion på distans på Norra Reals gymnasium i Stockholm för att själva se hur undervisningen gick till.

Källa: DN, allas.se

Fyra traditioner på kronprinsessan Victorias födelsedag

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: