Victoria tvingas ställa in firandet – Hovet bekräftar

Porträtt av kronprinsessan Victoria som får ställa in sitt omtyckta namnsdagsfirande.

Kronprinsessan Victoria ställer in sitt årliga namnsdagsfirande. Det bekräftar Hovet i ett pressmeddelande.

Hovet har i flera veckors tid befunnit sig i ett nytt läge. Coronaviruset är utbrett över hela världen och tvingar alla människor att lägga om sina planer för att undvika smittorisken.

Nu har kronprinsessan Victoria tvingats ställa in sitt årliga namnsdagsfirande.

Därför ska du alltid ha en handduk i väskan

– Det här beslutet är taget med omsorg om den allmänhet som brukar komma hit. Det brukar ju vara ganska trångt, säger Johan Tegel vid Hovet.

Kan kungens födelsedagsfirande komma att ställas in?

– Det är ingenting som har diskuterats just nu

Kronprinsessan Victoria ställer in på grund av coronaviruset

Margareta Thorgren på Hovets informationsavdelning har larmat tidigare för att kronans representanter kan behöva anpassa sig efter sjukdomens härjningar.

– Den här oron för viruset drabbar alla, även kungafamiljen. Det vi gör på Hovet nu är att se över alla uppdrag i vår planering. Som du vet så sköt vi fram representationsmiddagen. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, sa Margareta.

Namnsdagsceremonin på kungliga slottet brukar vara en av vårens gladaste kungliga traditioner. Alla som vill är välkomna att dyka upp på inre borggården.

Kronprinsessan brukar gå runt och ta alla i hand, vilket såklart medför en stor smittorisk i coronatider. Prins Daniel och prins Estelle och prins Oscar var också tänkta att medverka.

Läs mer om coronaviruset

Hur smittar COVID-19? Och hur kan jag skydda mig? Hur farlig är egentligen en pandemi och vad kan jag själv göra för att hjälpa andra?

Här har vi samlat alla våra artiklar om coronaviruset och dess spridning.

Läs allt om coronaviruset här

Det är såklart inte bara våra kungligheter som påverkas av coronaoron. Folkhälsomyndigheten skickade i går en hemställan till regeringen med en tydlig uppmaning om hur smittan ska stoppas.

“Eftersom det finns tecken på att covid-19 sprids i det svenska samhället är det nu läge att, som en tillfällig åtgärd, inte få hålla allmänna sammankomster med mer än 500 personer i Sverige”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Det här bör alla ha hemma vid en samhällskris

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: