Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Tilde de Paula Eby får egen sommartalkshow – ”Äntligen”

09 jun, 2021 
Linn Seipel
Tilde de Paula Eby anländer till galan Tillsammans mot cancer på Grand Hotel i Stockholm
Under sommaren kommer Tilde de Paula Eby under fredagskvällar leda sin egen nya talkshow, Tilde. Detta säger hon själv om utmaningen och det här kommer vi får se i nya programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tilde de Paula Eby, 48, får en direktsänd talkshow i sommar, vilken kommer sändas från Junibackens terrass på Djurgården i Stockholm. I Tilde kommer hon blanda aktualiteter och underhållning och med ett högre mål att låta samtalet med gästerna få ta lite tid.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby

5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula EbyBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby

”Man ska hinna prata till punkt”

– Äntligen får jag prata om programmet vi arbetat så intensivt med ett tag nu! I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket såklart känns jättekul! säger Tilde de Paula Eby, i ett pressmeddelande.

Annons

Det handlar talkshowen Tilde om

Det utlovas spridda skurar i form av gäster och berättelser. Allt från aktuella politiker och kändisar till människor bakom historiska händelser eller okända människor med spännande berättelser eller gripande livsöden.

– Konstellationerna av gästerna i de olika programmen kommer i vissa fall ha en koppling sinsemellan för givande och förhoppningsvis överraskande samtal. Dessutom känns det superkul att kunna erbjuda musik med några av Sveriges främsta artister att förgylla kvällen med. Jag ser verkligen fram emot fredagskvällarna i sommar, säger Tilde i samma pressmeddelande.

När och vart sänds Tildes talkshow?

Tilde har premiär fredagen den 9 juli klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play och kommer direktsändas i sex avsnitt från Djurgården i Stockholm.

– Vi tänkte att vi kör live, för då får man ju också en möjlighet att prata om det som är allra mest aktuellt, här och nu, kommenterar Tilde angående det aningen ovanliga formatet med en direktsänd talkshow, i TV4:s Nyhetsmorgon och fortsätter:

Annons

– Det innebär också att vi måste ta hänsyn till allt väder, säger hon och skrattar. Men vi hoppas att vi får en fin sommar.

Vågar först nu när hon närmar sig 50

I samma inslag i TV4:s Nyhetsmorgon avslöjar Tilde de Paula Eby att det inte är första gången hon får förslaget om sin egen show, men att det är första gången hon vågar tacka ja.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: det låter kul, vi kör, berättar Tilde.

Och vi kan bara hålla med!

Annons