Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

6 saker du inte visste om Melloaktuella LouLou Lamotte

26 jan, 2023 
LouLou Lamotte Melodifestivalen 2023
LouLou Lamotte, känd från The Mamas, tävlar solo i 2023 års Melodifestivalen. Hon startar i första deltävlingen med bidraget ”Inga sorger”. Vi har listat sex saker du troligtvis inte visste om artisten!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Stephanie Louise Caroline Lamotte, mer känd som LouLou Lamotte, är en av tre gruppmedlemmarna i The Mamas. Hon är född och uppvuxen i Skåne, och är sedan i somras gift med sin partner MSarcel. LouLou har två barn, sonen Marvin och dottern Millie Mae.

1. Idol 2008

LouLou Lamotte Idol 2008
LouLou kom på nionde plats i Idol 2008.

LouLou har inte bara tävlat i Melodifestivalen, hon har också tävlat i TV4:s Idol. LouLou kom på nionde plats 2008, samma år som Kevin Borg kom på första plats och Alice Svensson på andra. Samma år tävlade också Anna Bergendahl och Robin Bengtsson, som också deltagit i Melodifestivalen. LouLou åkte ut i veckofinal 3 efter att hon tolkat ABBA:s SOS.

LouLou Lamotte i Wipeout 2009
LouLou tävlade i Wipeout 2009.

2. Wipeout

Året efter Idol, 2009, tävlade LouLou i Kanal 5:s tv-program Wipeout. Programmet gick ut på att åtta svenskar, åtta danskar och åtta norrmän, tävlade om 50 000 kronor i en jättehinderbana i Argentina. Dessvärre vann inte LouLou.

Annons

3. Vädur som stjärntecken

LouLou fyller år den 16 april och är således en vädur. Väduren är ett eldigt och impulsivt stjärntecken. De är sociala och entusiastiska och ger hellre order än får dem. Enligt Allas astrolog Monica Hortell blir hennes år så här:

”Du har stora planer, men det är lite trögt till att börja med. Oroa dig inte över det - mycket som stoppat och hindrat dig lossnar i år, och saker och ting faller på plats. Märkliga sammanträffanden, oväntade vändningar och ren bondtur gör att du har anledning att vara optimistisk”.

Kanske en hint om hur det kommer att gå för henne i Mellon?

4. Deltagit i Melodifestivalen 5 gånger

LouLou Lamotte, Behrang Miri och Oscar Zia i Melodifestivalen 2013.

Räknat med i år har LouLou Lamotte varit med i Melodifestivalen vid hela fem (!) tillfällen. Första gången medverkade LouLou 2013 ihop med Oscar Zia och Behrang Miri med låten Jalla dansa sawa i Malmö. De hamnade i andra chansen och åkte sedan ut. 2019 var LouLou körsångare, ihop med Ash Haynes och Dinah Yonas Manna, till John Lundviks Too late for love som blev Sveriges bidrag i Eurovision. Där slutade bidraget på femte plats.

Annons

Året därpå, 2020, vann LouLou med gruppen The Mamas Melodifestivalen med bidraget Move. Låten skulle ha representerat Sverige i Eurovision men tävlingen ställdes in på grund av coronapandemin. Gruppen återvände till Melodifestivalen året efter, 2021, med bidraget The middle. De hamnade på plats tre i finalen.

Biggest Loser Lou Lou Lamotte Anna Book
LouLou Lamotte tävlade i Biggest Loser VIP 2017.

5. Biggest Loser VIP

LouLou har också tävlat i realityprogrammet Biggest loser VIP. Programmet sändes på Sjuan. LouLou kom på andra plats, efter vinnare Anna Book och före tredjeplatsaren Runar Sögaard.

Annons

– Tiden på slottet var det bästa jag gjort. Det förändrade allt – min hälsa är superbra nu. Det var något jag gjorde för bara mig själv. Annars tycker jag att jag gör saker för andra hela tiden: för en pojkvän, barnen, hemtjänsten, sa LouLou till Allas efter tävlingen.

6. Hemtjänsten

Innan LouLou blev Sveriges Mello-stjärna arbetade hon inom hemtjänsten. Där jobbade hon i hela elva år.

– Det är också en typ av underhållningsjobb som jag trivs väldigt bra med. Man ska få folk att må bra, ta hand om människor – det är exakt så jag känner med musiken. Och man får väldigt mycket tillbaka. Men just nu finns ingen tid, sa hon till DN 2020.

Annons