Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Bengt Alsterlind öppnar upp om livet med yngre frun – så lever han i dag

22 aug, 2023 
Linus Brännström
FotografTT
Hajk-programledaren Bengt Alsterlind berättar hur han och 13 år yngre hustrun håller passionen vid liv.
– Jag tycker att sex är viktigt. Det ska göras så skamligt hela tiden, men det är ju något fint som man bara delar med en person, förklarar han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 12 kända programledare som blivit ett parBrand logo
Se också: 12 kända programledare som blivit ett par

Bengt Alsterlind är en av Sveriges mest folkkära programledare genom tiderna.

1972 tog han över Hajk som han sedan ledde fram till 2003. Genom karriären har värmlänningen också gjort tv-program som Solsta Café, Sveriges magasin och Vi i femman. Alsterlind har också synts som skådespelare i filmer som Smala Sussie och tv-serier som Ack Värmland.

Så lever Bengt Alsterlind i dag

Numera är den före detta SVT-profilen 78 år och lever ett härligt pensionärsliv. Vid sin sida har han hustrun Maj Alsterlind, 65.

Paret träffades på golfbanan 1985 – sedan möttes de av en slump på en dans samma kväll. Bengt friade redan några år senare men det dröjde sedan till 2006 innan de gifte sig.

I en intervju med vår fysiska tidning Hemmets veckotidning berättade paret 2021 att de aldrig har tråkigt tillsammans och Bengt Alsterlind förklarar samtidigt hur viktigt det är att hålla passionen vid liv.

– Jag tycker att sex är viktigt. Det ska göras så skamligt hela tiden, men det är ju något fint som man bara delar med en person. Det är primära drifter som håller äktenskapet vid liv, säger han till tidningen.

Sedan blir han lite filosofisk:

– Om man inte andas dör man. Om man inte äter och dricker dör man. Om man inte älskar så dör man ut efter en generation.

Annons
Bengt Alsterlind med hustrun Maj Alsterlind.

”Sexdriften är något basalt”

Det är inte första gången som Bengt Alsterlind pratar om sin syn på sexdriften.

I en tidigare intervju med Expressen har han berättat om sin livsfilosofi där lusten är en viktig del.

– Min filosofi är att andas, äta och älska. Jag pratar om livet och ger till exempel råd om sexuallivet och allt möjligt. Om man provar att hålla andan så märker man att luft, det behöver vi väldigt fort. Och mitt bästa råd om man har problem med sexlivet och lusten är att helt enkelt avstå under en tid. Sexdriften är något basalt och om du avstår kommer du automatiskt att få en ökad lust efter ett tag, har han sagt till tidningen.

Annons
Annons