Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Charlotte Perrelli om hur hon träffade sin man Anders Jensen

29 jan, 2021 
Minna Wallén-Widung
Till vänster syns Charlotte Perrelli under en pressdag för Kanal 5 2019. Till höger syns hon tillsammans med sin man Anders Jensen på Gröna Lund 2019.
Charlotte Perrelli och Anders Jensen.
Charlotte Perrellis första äktenskap kraschade samtidigt som hon höll fasaden uppe och tävlade i Eurovision song contest. När hon sedan träffade sin nuvarande man Anders Jensen, var det ett rent lyckokast att de ens blev ihop.
– Jag hade bestämt att inte leva med en man, säger hon i Stjärnorna på slottet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli har gjort en minst sagt imponerade resa – från talangtävlingarna hemma i småländska Hovmantorp till prisad dansbandssångerska, till vinnare av hela Eurovision song contest. Men vägen dit har varit långt ifrån spikrak. I säsongens sista avsnitt av Stjärnorna på slottet i SVT berättar hon om det slit hon ända sedan tonåren har lagt ner för att ta sig dit hon är i dag. Men också om framgångens baksida.

Se också: Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen

Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisenBrand logo
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen

Charlotte Perrelli vann Eurovision 1999

Efter att ha vunnit Europas största musiktävling med Take me to your heaven 1999, var Charlotte Perrelli namnet på allas läppar. I programmet berättar hon om det otroligt hektiska spelschemat som följde, och hur hon fick ta privatflygplan för att hinna med alla framträdanden. Men även om karriären blomstrade hade hon det kämpigt privat.

Charlotte Perrelli utanför slottet där Stjärnorna på slottet spelas in.
Charlotte Perrelli berättar om upp- och nedgångarna i sin långa karriär i Stjärnorna på slottet i SVT.

Charlotte Perrelli om skilsmässan från Nicola Perrelli

I Stjärnorna på slottet berättar Charlotte Perrelli om hur hennes äktenskap med ex-maken Nicola Perrelli kraschade samtidigt som hon tävlade i Eurovision song contest för andra gången med låten Hero år 2008.

Annons

– I dag när jag tittar på det framträdandet har jag lite svårt att se glädjen. Egentligen ser jag bara en väldigt mager tjej som mådde dåligt, säger hon i programmet.

Charlotte Perrelli och två bakgrundssångerskor framför låten Hero i Eurovision song contest i Belgrad 2008.
Charlotte Perrelli representerade Sverige i Eurovision song contest i Belgrad 2008 – samtidigt som hennes äktenskap höll på att krascha.

Så träffade Charlotte Perrelli sin man Anders Jensen

Efter skilsmässan bestämde hon sig för att leva ensam och lägga all sin kraft på de båda sönerna Angelo och Alessio. Men några år efter skilsmässan befann sig Charlotte Perrelli på semester i Spanien, när hon plötsligt hittade ett tre veckor gammalt meddelande på Facebook från en kille som hette Anders Jensen. Han hade sett hennes konsert och skrev att han tyckte hon var bra och att det vore trevligt att ses.

Annons

– Jag kände: ”skulle inte tro det”, och svarade att det är lite mycket just nu. Jag var inte alls ”in the mood” för att träffa en ny människa. Jag befann mig i en period där jag hade bestämt mig för att inte leva med en man. Jag kände att jag levde ju med mina två pojkar och var både trygg och väldigt lycklig i det, säger hon i programmet.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen på Gröna Lund 2019.
Charlotte Perrelli och Anders Jensen har varit gifta sedan 2015.

Och egentligen hade kärlekssagan kunnat slut där, innan den ens hade hunnit börja. Men några dagar senare fick Charlotte Perrelli syn på en artikel i tidningen som handlade om Anders Jensens dotter som hade haft cancer. Då skrev hon ett nytt meddelande till honom.

Annons

– Och då kom konversationen igång igen. Vi började prata i telefon sju timmar varje kväll, och så undrade Anders om vi verkligen inte skulle träffas. Då tänkte jag att vi skulle kunna ta en promenad. Det här var i januari tror jag, så jag träffade honom i full snöstorm och så går vi en promenad och pratar. Efter den dagen har vi träffats varje dag.

Charlotte Perrelli om sina missfall

Paret visste tidigt att de ville ha gemensamma barn tillsammans och bara tre månader efter första träffen blev Charlotte Perrelli gravid. Det slutade dock i missfall, men snart blev hon gravid igen och 2013 föddes sonen Adrian.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen tillsammans med barnen Adrian och Alvin på Kolmården 2019.
Charlotte Perrelli och Anders Jensen har två söner tillsammans – Adrian och Alvin. Här syns de alla fyra på Kolmården 2019.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen gifte sig 2015 och såg fram emot ett till gemensamt barn – men drömmen skulle visa sig vara långt ifrån lätt att nå. Charlotte Perrelli berättar i Stjärnorna på slottet att hon gick igenom inte mindre än tio så kallade ”missed abortions”, det vill säga att fostret dör inne i magen men inte stöts ut direkt.

– Det var väldigt jobbigt och väldigt smärtsamt. Och det var i många, många år som det här pågick, säger hon i programmet.

Men efter många års kamp lyckades det till slut – 2018 föddes sonen Alvin och Charlotte Perrelli har i dag fyra söner och en bonusdotter.

Annons