Klart: Lyckoviken får två nya säsonger – då börjar inspelningarna

Disa Östrand och Martin Stenmarck som spelar Johanna och Danne i tv-serien Lyckoviken.

Foto: Pär Bäckstrand/Viaplay

Intrigerna i lilla Hammarvik fortsätter. Nu står det nämligen klart att Camilla Läckbergs succéserie Lyckoviken får ytterligare två säsonger. Inspelningarna drar igång redan i sommar. – Eftersom jag är inblandad kommer det självklart att vara ett brott att lösa även i kommande säsonger, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande. 

När Lyckoviken sändes på TV3 och Viaplay under hösten 2020, blev den en stor succé och den första säsongen slog tittarrekord. Också den andra säsongen, som sändes i början av 2021 fick fint mottagande av tv-tittarna. Nu avslöjar alltså Nent group, som producerar serien, att det blir ytterligare två säsonger.

1:26

Efter reklamen: 5 fakta om serien Lyckoviken

(1:26)

Camilla Läckberg om Lyckoviken

Säsong tre och fyra av Lyckoviken spelas in i Vänersborg, där även de två tidigare säsongerna spelats in. Idéskaparen och manusförfattaren Camilla Läckberg lovar att de nya säsongerna inte ska göra tv-tittarna besvikna.

– Jag har nog aldrig upplevt en sådan enorm respons som den jag fått på Lyckoviken, jag får redan frågan nästan varje dag om när nya säsonger kommer. Därför är jag så himla glad att få berätta nu att det är både en säsong 3 och 4 på gång. Eftersom jag är inblandad kommer det självklart att vara ett brott att lösa även i kommande säsonger, och intrigerna fortsätter i minst lika högt tempo som tidigare bland invånarna i Hammarvik, säger hon i ett pressmeddelande.

Det handlar Lyckoviken om

Lyckoviken utspelar sig i den fiktiva småstaden Hammarvik. Här har polisen Johanna, spelad av Disa Östrand, vuxit upp och nu återvänder hon för att gå på sin mammas begravning. Snart är hon indragen i ett komplicerat mordfall, hon träffar sin gamla ungdomskärlek Danne, spelad av Martin Stenmarck, och tycke uppstår trots att han numera är en stadgad familjefar, en person som alla trodde var död dyker upp igen och Johannas relation till hennes bror sätts på prov. Det är intriger på alla håll och kanter med andra ord, precis som det ska vara i en såpopera.

Disa Östrand i Lyckoviken: Jag älskar att jobba med min sambo

Nya säsongerna spelas in under sommaren 2021

I säsong tre och fyra av Lyckoviken återser vi huvudkaraktärerna, enligt Nent group. Men det dyker även upp en del nya karaktärer som vi inte har stött på förut.

– Vi är så otroligt glada och stolta över vilken succé Lyckoviken blivit och att göra fler säsonger var förstås inte ett svårt beslut. Det är väldigt glädjande att tittarna uppenbarligen hade längtat lika mycket som vi efter en modern såpa att samlas kring, och att så många vill se mer av intrigerna i Hammarvik, säger Filippa Wallestam på Nent group.

6 saker du inte visste om Camilla Läckberg

När säsong tre av Lyckoviken har premiär framgår inte av pressmeddelandet, men inspelningarna av de båda kommande säsongerna påbörjar under sommaren 2021.

Camilla Läckberg om tuffa tiden – tar ett steg tillbaka

Allt om Disa Östrand som spelar Johanna i Lyckoviken