Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Nu kommer The Island – nytt tv-program med kändisar på en öde ö!

30 aug, 2021 
Johanna Svan
Maria Montazami, Magdalena Graaf, Lisa Ajax och Doktor Mikael Sandström.
Här är de kända deltagarna i nya överlevnadsprogrammet The Island på Kanal 5 och Dicovery+ där bland annat doktor Mikael, Maria Montazami och Thomas Wassberg strandsätts på en öde ö i Stilla havet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För några veckor sedan kunde man se bland annat Maria Montazami säga hejdå till sina följare på Instagram för att hon skulle åka på "filminspelning" och visste inte hur det skulle gå. Hon hoppades på god mat och dryck men frågan är hur mycket det blev av den varan...?

The Island på Kanal 5

The Island heter det nya programmet där ett gäng kända personer hamnar på en öde ö utan bekvämligheter och utan mat och vatten. Där ska de leva i 14 dygn.

Se också: 5 snabba med Doktor Mikael

5 snabba med Doktor MikaelBrand logo
5 snabba med Doktor Mikael

Förlagan med originaltiteln The Island with Bear Grylls har vunnit flera priser och är omtalad som ett av de absoluta bästa realityprogram som skapats. Nu kommer konceptet till Sverige, skriver Hänt.

Annons

Deltagare i tv-programmet The Island

Mikael "Doktor Mikael" Sandström

Läkaren Mikael Sandström blev känd som expert i TV4:s Nyhetsmorgon och har på senare tid skapat rubriker på grund av sitt förhållande med artisten Lotta Engberg.

Maria Montazami

Allas tidigare bloggare, hollywoodfrun Maria Montazami, 55 år gammal, slog igenom som en av fruarna i långköraren Svenska Hollywoodfruar som följde svenska kvinnor i Hollywood i Los Angeles, USA.

Magdalena Graaf

Magdalena Graaf, 45 år gammal, har varit i rampljuset, tillsammans med sin syster Hanna Graaf, sedan de var unga. Hon har sedan dess bland annat deltagit i flera tv-program och jobbat för Postkodlotteriet.

Lisa Ajax

Annons

Sångerskan Lisa Ajax, 23 år gammal, slog igenom när hon vann Idol på TV4 Hon har gått till final i Melodifestivalen tre gånger: 2016, 2017 och 2019.

– Det är med väldigt blandade känslor jag gör det här. Det är mycket nervositet och viss rädsla, men samtidigt är jag extremt taggad. Det är något helt nytt, vilket också var anledningen till att jag tackade ja. Att få gå utanför sin comfort zone samt bevisa för mig själv, mina vänner och omgivning att jag klarar en sådan här utmaning. Få bevisa det för svenska folket, för jag tror inte att de förväntar sig att det här är något jag skulle göra. Och det känns kul! säger Lisa Ajax.

Thomas Wassberg

Den före detta längdskidåkaren Thomas Wassberg, 65 år gammal, har deltagit i fyra olympiska spel (fyra medaljer, alla guld) och tre världsmästerskap (sju medaljer, varav fyra guld). Thomas Wassberg kom på tredje plats i Let's Dance 2016.

Alexandra Zazzi

Kocken, matskribenten, föreläsaren och kokboksförfattaren Alexandra Zazzi, 55 år gammal, blev den första kvinnliga vinnaren av Expedition Robinson. Sedan dess har vi kunnat se Alexandra i flertalet lika tv-program och höra henne i radio.

Annons

– När jag fick frågan om att överleva på en öde ö med endast de kläder jag stod i tänkte jag direkt: “Wow! Robinson på riktigt!” Jag älskar utmaningar och känner mig otroligt taggad inför ett äkta äventyr, utan skyddsnät. Med endast min mentala styrka och erfarenhet i bagaget. Detta är verkligen på riktigt! Jag känner mig otroligt stolt och stark. I still got it! Vi människor klarar otroligt mycket mer än vi någonsin tror och det är häftigt att bevisa det för sig själv så ofta man någonsin kan, säger Alexandra Zazzi.

Klas Eriksson

Skådespelaren och komikern Klas Eriksson, 35 år gammal, är mest känd för sin roll som Leif Öhman i Leif & Billy.

Danyel Couet

Danyel Couet, 48 år gammal, har under sina år som kock och krögare fått flera fina utmärkelser, och år 2000 vann hann OS-guld med svenska kocklandslaget. Danyel driver, tillsammans med Lubbe Garell, Youtube-kanalen Shots & Pots.

Alla deltagare i den svenska versionen av The Island.
Här är alla deltagare i The Island!

Så funkar tv-programmet The Island

Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnas deltagarna ensamma på en ö endast utrustade med filmkamera och kläderna de har på sig. Det finns inga tävlingsmoment eller utslagningar. I stället gäller det att överleva tillsammans i grupp på en isolerad och öde ö, helt utan tillgång till hjälpmedel, mat, vatten eller några som helst bekvämligheter.

Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. Alla utgör på så vis en del av experimentet.

Premiärdatumet för den svenska versionen av The Island är ännu inte klart.

Annons