Ingen ny parkeringsplats på Mandelmanns gård

Mandelmanns får inte bygglov för en ny parkering.
Efter att Marie och Gustav Mandelmann föreslog att de skulle bygga en parkering till sin populära gård lät inte grannskapet vänta med sin kritik. Nu har även kommun och länsstyrelse gått in i konflikten.
Annons

Som vi tidigare rapporterat så har paret Mandelmann, kända från succéprogrammet Mandelmanns Gård i TV4, inför sommaren fått stort tryck på besökare till gården i Rörum i Skåne. Därför presenterade Mandelmanns sina planer på att bygga en parkeringsplats för 70 bilar.

Annons

– Det är väldigt trångt på landet med små smala grusvägar som inte är dubbelfiliga. Vår idé kommer inte minska trafiken men underlätta så att det går snabbare och smidigare, sa Marie Mandelmann till Kvällsposten då.

Men grannskapet uppskattade inte de nya planerna. Ystads Allehanda rapporterade om ilskna grannar som oroade sig för ökat trafikbuller, mer damm och smällande i bildörrar.

Paret Mandelmann tar emot tv-priset kristallen för sitt program ”Mandelmans Gård”
Marie och Gustav Mandelmann tar emot tv-priset kristallen. Foto: IBL

Ingen parkering på Mandelmanns Gård

Redan inför sommaren 2017 införde Mandelmanns ett digitalt bokningssystem, men detta minskade inte trafiken av nyfikna semesterfirare, som parkerade kors och tvärs över det lilla skånska samhället och skapade kaos på de små landsvägarna. När Mandelmanns presenterade sitt förslag om en ny parkering, på deras egen mark, möttes det inte bara av grannskapets klagomål, utan även kommun och länsstyrelse kritiserade planerna. Enligt dem låg den planerade parkeringen för nära känsliga våtmarker.

Pumpor på Mandelmanns Gård på Österlen i Skåne.
Pumpor på Mandelmanns självförsörjande gård på Österlen i Skåne. Foto: IBL

Parkeringsproblem i hela bygden

I Rörum, som varje sommar tar emot mängder av turister, finns många små näringsidkare som alla upplever problemen med parkering under sommaren. Detta uppmärksammade Marie Mandelmann i en intervju med Expressen, där hon menade att det bästa hade varit om kommunen byggde allmänna parkeringsplatser för att undvika trafikkaoset i sommar. Detta förslag har dock inte fått något gehör i kommunen, utan det ser ut att bli ännu en sommar med felparkerade bilar i Rörum.

Källa: Land.se

Mer nöjesinnehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar