Allt vi vet om Renée Nybergs nya program Vilket liv! – dessa 5 stjärnor medverkar

Renée Nyberg leder ett nytt program i höst på TV4.

Foto: TV4/Jakob Dahlström

Programledaren Renée Nyberg är aktuell med ett nytt underhållningsprogram i höst. Några av våra mest folkkära profiler kommer att hyllas i bästa sändningstid. Detta är allt vi vet om storsatsningen i TV4!

När augusti går mot sitt slut sänder TV4 första avsnittet av Vilket liv!

Det är ett helt nytt programformat som tillägnar varje kväll åt en ikonisk svensk som de flesta av oss har en relation till. Alla gästerna har karriärer som pågått över flera årtionden.

Den gemensamma nämnaren är underhållning av något slag.

Se också: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte vissste

5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste
1:04

Efter reklamen: 5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste

(1:04)

Slå på ljud

Renée Nyberg leder Vilket liv! från Oscarsteatern i Stockholm. Därifrån gör hon en odyssé som går på djupet med stjärnans liv. Det handlar om att lära känna personen bakom framgångssagan. Såvitt vi förstår verkar det som att Renée kommer att fokusera på det positiva och ljusa.

Det blir trevlighets-teve i sin renaste form.

– Att få hylla och intervjua de här fem ikonerna känns så roligt och att vi är i en teater och inte i en tv-studio skapar en starkare närvaro hos alla som medverkar, säger Renée Nyberg i ett pressmeddelande.

Varje kväll blir skräddarsytt efter den specifika gästen som inte heller vet exakt vad som ska hända. Det gör att varje afton blir unik med just sina överraskningar. Tidigare kollegor kommer också att hälsa på.

Renée Nybergs nya look inför premiären av hemliga programmet

Naturligtvis är hemlighetsmakeriet stort kring vilka dessa är.

Till programmet kommer även nära och kära eller andra personer som betytt mycket för kvällens huvudperson.

Med andra ord låter Vilket liv! lite som det klassiska programmet Här är ditt liv. Men om det också blir likt återstår att se.

I slutet av augusti vet vi, då sänds det första programmet.

Renée Nyberg på scenen i Oscarsteatern i Stockholm.

Foto: TV4/Jakob Dahlström

När har Vilket liv! premiär?

Vilket Liv! har premiär söndagen den 28 augusti på TV4 Play och TV4.

Här är alla kändisar som medverkar i Vilket liv!

Vilket liv! den 28/8: Björn Skifs

Björn Skifs sitter vid ett piano som han spelar på och samtidigt sjunger i en mikrofon. Han är klädd i en glänsande svart kavaj.

Björn Skifs.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Björn Skifs föddes 1947 i Vansbro, Dalarna. Redan som barn stod han på teaterscenen och spelade trumpet i den lokala musikkåren. Han satte gärna upp egna shower och i början av 60-talet grundade han sitt första popband. Bandet fick vissa framgångar och spelade in skivor, men i slutet av 60-talet testade Björn Skifs sina vingar som soloartist.

Han turnerade runt i landets folkparker och fick i mitten av 70-talet stora internationella framgångar, speciellt med låten Hooked on a feeling. Han räknas i dag som en av våra största svenska artister och underhållare och projekten han ägnat sig åt sträcker sig från roller i långfilmer till medverkan i Melodifestivalen och liveshower. Han har spelat in mängder med skivor, tilldelats priser som Karamelodiktstipendiet och mottagit medalj av kungen. År 2020 kom hans självbiografi, Mitt liv som scengångare.

Oliver Skifs om relationen till pappa Björn: ”Till skillnad från andras uppväxt”

Björn Skifs är sedan 1988 gift med Pernilla Skifs och tillsammans har de två numera vuxna söner, Oliver och Jonathan.

Vilket liv! den 4/9: Lena Philipsson

Lena Philipsson uppträder i Allsång på Skansen 2020. Hon är klädd i ett rosa linne och en vit kavaj. Hon håller i en mikrofon som hon sjunger i och tittar snett förbi kameran.

Lena Philipsson.

Foto: Erik Simander/TT

Lena Philipsson föddes 1966 och växte upp i Vetlanda i Småland. Hon föddes in i en musikalisk och konstnärlig familj och sång och sömnad blev tidigt två intressen. I tonåren spelade hon i band och i början av 1980-talet vann hon en nationell talangtävling med en egenskriven låt.

Lena Philipsson hade ursprungligen planer på att bli arkitekt och jobbade på byggnadskontoret i Vetlanda när hon slog igenom med buller och bång i Melodifestivalen 1986. Hennes låt Kärleken är evig tog sig till en andraplats och kort därefter fick hon skivkontrakt hos Bert Karlssons skivbolag.

Lena Philipsson: ”Skam har tagit en stor plats i mitt liv”

Under 1980- och 90-talet blev Lena Philipsson en av de största artisterna i Sverige. Hon turnerade landet runt, satte upp egna shower och släppte flera album. Inte sällan uppträdde hon i egensydda scenkläder.

Under 2000-talet har hon bland annat sommarpratat i Sveriges radio, vunnit Melodifestivalen med Det gör ont och samarbetat med andra stora artister, bland annat Orup. Hon har också gjort roller i musikaler och medverkade i julkalendern i SVT 2018. Nyligen släppte hon boken I händelse av min död: En manual.

Lena Philipsson fick hjärtproblem av stress: ”Det var en hemskt jobbig period i mitt liv”

Lena Philipsson var gift med regissören Måns Herngren mellan 1993 och 2001. De har två barn tillsammans, Saga och Noa. Mellan 2010 och 2012 var hon gift med designern och företagaren Per Holknekt.

Vilket liv! den 18/9: Robert Gustafsson

Skådespelaren Robert Gustafsson står lutad mot en fönsterkarm i trä och tittar snett framåt, som ut genom ett fönster. Han är klädd i svart polo, grå kavaj och har ett par glasögon uppe på huvudet.

Robert Gustafsson.

Foto: Christine Olsson/TT

Robert Gustafsson föddes 1964 i Katrineholm. Familjen flyttade sedermera till Skövde och det var där han inledde sin karriär som komiker och skådespelare, bland annat i olika lokala revyer på 70-talet.

I slutet av 80-talet var han Björnes kompis i barnprogrammet Björnes magasin och snart fick han roller i en rad andra tv-produktioner. Genom åren har vi sett honom i diverse komiska roller i bland annat Gäster med gester, Rena rama Rolf, Nile City 105,6 och Percy tårar. Robert Gustafsson är också en del av komikergruppen Killinggänget och har gestaltat många karaktärer i deras regi. Många minns honom säkert som dansbandsfantasten Roland i filmen Torsk på Tallinn.

Vad är fuldans? Så här fuldansar man!

Robert Gustafsson har också medverkat i många teateruppsättningar, vunnit Guldbaggen och spelat huvudrollen i flera långfilmer. Han har gjort sig känd för sina imitationer av kända profiler och har tilldelats flera priser och utmärkelser. På senare år har vi också kunnat se honom i mer allvarsamma roller, bland annat i kriminaldramat Det som göms i snö och i Netflix-serien Den osannolika mördaren.

Robert Gustafsson är gift med Lotta Gustafsson och tillsammans har de sönerna Valentin och John.

Vilket liv! den 25/9: Suzanne Reuter

Skådespelerskan Suzanne Reuter står lutad mot en betongvägg. Hon ler och tittar in i kameran. Hon är klädd i en blommig blus eller klänning och har ett par lila glasögon.

Suzanne Reuter.

Foto: Anders Wiklund/TT

Suzanne Reuter föddes 1952 i Stockholm, men växte upp i Kungsbacka. Hennes mamma var skådespelerska och Suzanne fick från tidig ålder följa med henne bakom kulisserna på teatern. Efter att ha jobbat med diverse ströjobb sökte hon 1976 till Teaterhögskolan i Göteborg – och kom in.

Tre år senare hade hon slutfört sina studier och snart fick hon både teaterroller och gjorde sin tv-debut i komediserien Skyll inte på mig tillsammans med bland annat Magnus Härenstam och Brasse Brännström. Suzannes Reuter blev tidigt uppmärksammad för sin komiska ådra och i början av 80-talet medverkade hon i sin första långfilm. Men det skulle dröja till början av 90-talet innan hon slog igenom för den breda publiken, då hon medverkade i humorserien Lorry och sedan filmen Yrrol.

Så minns vi Lorry – gänget återförenas och släpper julserie

Ännu mer folklig blev hon genom sina roller i tv-serierna Rederiet och Svensson, Svensson och Cleo. Tillsammans med parhästen Ulla Skoog har hon haft en egen humorserie och på senare år har hon fått mycket uppmärksamhet för sin roll i den hyllade SVT-serien Vår tid är nu. Suzanne Reuter har tagit emot medalj av kungen och prisats med bland annat Guldbaggen och Karamelodiktstipendiet.

Det här är Suzanne Reuter – karriären, rollerna och det nya livet

Under åren 1983-2000 levde hon ihop med den nu avlidna skådespelaren och regissören Tomas Pontén, och tillsammans fick de sönerna Simon, Joakim och Lukas.

Vilket liv! den 2/10: Tommy Körberg

Tommy Körberg står på en scen och sjunger i en mikrofon. Han är klädd i en svart kavaj och en väst i svart och guld. Han har glasögon.

Tommy Körberg.

Foto: Christine Olsson/TT

Tommy Körberg föddes 1948 i Norsjö församling i Västerbotten. Den första tiden i sitt bodde han i ett fosterhem, men fick snart flytta in hos sina morföräldrar. När han var fem år gammal gifte hans mamma sig och Tommy fick återförenas med henne i hennes nya hem. Både hans mamma och styvpappa var musikaliska och familjen flyttade efter ett tag till Blekinge där styvpappan öppnade en instrumentverkstad.

Efter att hans mamma gift om sig adopterades Tommy Körberg och hans systrar av sin nya styvpappa och fick då också hans efternamn. Tommy Körberg stod på scenen redan som femåring och sjöng under skoltiden i en manskör. Under 69-talet sjöng han i gruppen Maniacs och 1969 kom hans första soloalbum. Samma år vann han Melodifestivalen med Judy min vän.

Minns du när Tommy Körberg sjöng brallorna av Celine Dion?

Under 70-talet debuterade han som skådespelare, bland annat i Hasse och Tages Svea hund på Göta lejon som sattes upp på Dramaten och Röde orm på Malmö stadsteater. Senare, under 80- och 90-talet blev han känd som en av landets mest framstående musikalartister, med roller i bland annat Chess, Sound of music och Les Misérables.

1988 vann han återigen Melodifestivalen med Stad i ljus. Han har också varit medlem i Benny Anderssons orkester och på senare tid har vi kunnat se honom i Stjärnorna på slottet i SVT. I sin självbiografi från 2012 berättade han bland annat öppet om sitt tidigare missbruk.

Tommy Körberg har varit gift tre gånger, först med engelskan Amanda Waring, sedan med norska Kirsti Skavberg Roaldsen mellan 1994 och 2005 och sedan 2007 med Ann-Charlotte Nilsson. Han är pappa till tre barn – Anton Körberg (född 1977), Erlend Körberg (född 1996) och Elvira Körberg (född 2009).

Se också: Renée Nyberg och David Hellenius kärlekshistoria

Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga
0:36

Efter reklamen: Renée Nyberg och David Hellenius kärlekssaga

(0:36)

Slå på ljud