Annons


Bortbjuden? Ge en present till värdparets husdjur!

Är du bortbjuden till en hund- eller kattägande familj? Har du slut på presentidéer? Ge en liten gåva till djuret i stället!


Hund har fått present.

En present till husdjuret är alltid uppskattat!

För ett par veckor sedan var jag bjuden på ett 50-årskalas. Gästerna stod i kö och överlämnade blomsteruppsättningar, vinflaskor och allt det man vanligtvis skänker vid tillfällen som dessa.

Men mitt i raden av gratulanter fanns det en gäst som lämnade över en liten korg fylld till brädden med hundleksaker, bollar och tuggben. Och helt plötsligt lyste festföremålets ögon upp lite extra. ”Oj, så roligt! Allt detta till Sophie och Rufus!”

Kostar inte mycket

Jag är övertygad om att bland alla vin- och champagneflaskor, böcker, chokladaskar och blomsteruppsättningar blev nog presenten till hundarna den mest uppskattade. Eller i alla fall mest ihågkommen. För det är ju oftast så att har man väl kommit över en viss ålder, ja då har man också skaffat sig det mesta som hushållet kan behöva.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Visst lyser en vacker blomsteruppsättning upp, men jag inbillar mig att flertalet hund- och kattägare blir lika lyckliga av att få en present till sin fyrfota kompis. Det finns också små husdjurspresenter som man kan skapa själv utan att det kostar för mycket. Speciellt kattgräs som sås i en vacker kruka uppskattas av de flesta innekatter och dess ägare.

Garanterad succé

Är man det minsta händig med nål och tråd går det också bra att sy små söta mus- eller fiskleksaker till kompisens katt. Kanske roligare att skapa själv än att köpa i närmaste djurbutik. Men kom ihåg: Att sy leksaker till ett husdjur är ungefär som att sy leksaker till småbarn, inga små saker som är lätta att tugga/riva av och svälja!

Hinner man inte skapa själv finns det en hel del festliga och knepiga aktiveringsspel att köpa för hundar och katter. Både av typen där hunden eller katten aktiverar sig själv och typen som innebär att djuret samarbetar med ägaren.

Håll med om att det faktiskt är roligt att få lov att överräcka en lite mer annorlunda och garanterat uppskattad present!

Läs också: Gör eget godis till hunden!

Veckans PS: Ett nytt år innebär oftast ett antal nyårslöften som inte är så lätta att hålla. Har du avgett ett motionslöfte? Motion är i alla lägen roligare om du har din fyrfota kompis vid din sida. Är hunden av lämplig storlek lär den att dra pulka och låt barnen följa med på din motionsrunda. Social gemenskap får du helt gratis på köpet.

Text: Ursula Wilby (hunduppfödare och kattvän)


(4)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…