Annons


Detta är Europas bästa sevärdheter!


Europa är fyllt av sevärdheter och det är många svenskar som än vill uppleva dessa. Den populäraste sevärdheten bland svenskarna är Colosseum i Rom. Tre av tio svenskar uppger att det är den sevärdhet de helst vill uppleva. Det framkommer i en färsk Novus-undersökning från Ticket.

Annons

På delad andraplats hamnar Eiffeltornet i Paris och Akropolis i Aten (21 %). På en något otippad tredjeplats hamnar Stonehenge i Wiltshire (17 %).

Gilla Allas.se på Facebook

– Efterfrågan på vårresor har varit större än vanligt i år, inte minst till Europeiska storstäder som visar på kraftiga ökningar. I vintras såg Ticket en trend att rutinerade resenärer som gjort många långväga resor nu ”återupptäcker” Europa och de sevärdheter som finns här. Kanske är det den trenden som nu avspeglar sig i bokningsstatistiken, säger Martin Durnik, Marknadschef på Ticket.

Rom hamnar på en fjärdeplats över de mest bokade storstäderna. I vår ökar resorna dit med 35 procent. Enligt undersökningen tycks det vara Colosseum som lockar. Men även Vatikanstaten är en sevärdhet som lockar svenskarna. 17 procent svarar att det är en sevärdhet de vill uppleva. Det innebär en fjärdeplats på listan över de populäraste sevärdheterna.

Europas populäraste sevärdheter enligt svenskarna

1. Colosseum, Rom, 30 %

2. Eiffeltornet, Paris, 21 %

2. Akropolis, Aten, 21 %

3. Stonehenge, Wiltshire, 17

4. Vatikanstaten, Rom, 15 %

5. Tulpanodlingarna, Nederländerna, 14 %

6. Drakulas slott, Transsylvanien, 13 %

7. Sagrada familia, Barcelona, 12 %

8. Lutande tornet, Pisa, 11 %

9. Louvren, Paris, 10 %

10. Big Ben, London, 7 %

Undersökningen genomfördes via Novus mellan den 17–23 januari 2013 och hade ett riksrepresentativt urval på 1 059 svaranden.

 

 


(3)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…