Annons


Kikki Danielsson har förlorat sin katt: ”Det gör så ont”

Kikki Danielssons katt Allan har dött efter att blivit påkörd av en bil. På Twitter skriver den folkkära artisten om sin sorg: "Det gör så ont".


Alla som vid någon tidpunkt i livet har haft ett husdjur, vet vilka starka band som kan knytas mellan människa och djur. För många är kärleken till en katt, hund, häst, undulat eller annat djur, minst lika viktig som den till vänner och familj. Det är trots allt få andra relationer där kärleken är lika villkorslös som den vi ofta upplever med vårt husdjur.

Annons

Men alla djurägare vet också att tiden tillsammans med ett älskat husdjur någon dag tar slut. Sorgen blir påtaglig när en familjemedlem, som husdjuret ju faktiskt är, går bort. När ingen längre hälsar en välkommen hem med viftande svans efter en lång arbetsdag, är tomheten stor.

Gilla Allas.se på Facebook

Det fick nyligen den folkkära artisten Kikki Danielsson uppleva.

”Det gör så ont”

På tisdagskvällen fick hon ta emot ett jobbigt telefonsamtal om att hennes katt Allan blivit överkörd. På Twitter skriver hon om sorgen: ”Det gör SÅ ONT. Det blir jobbigt att komma hem”.

Får kärlek från följarna

Kikki Danielsson tröstas av sina följare på Twitter, som skickar sin kärlek till henne och delar med sig av sina egna erfarenheter.

”Åh nej, så tråkigt beklagar sorgen. jag har själv haft katt så jag vet hur det känns. Skickar all kärlek & varma kramar till dig fina du” , skriver en följare.

”Vidrigt! Jag hade konkret sorg i 2 veckor när det hände mig. Riktig sorg! Beklagar verkligen!”, skriver en annan.

”Förstår verkligen det. Mina tankar finns hos dig. Beklagar Allans tragiska bortgång.”, skriver en tredje.

Viktigt ta sorgen på allvar

Utbildningsföretaget Svenska institutet för sorgbearbetning skriver på sin hemsida att man alltid ska ta en person som sörjer sitt husdjurs död, på allvar.

Kommentarer som ”men det var ju bara en hund” eller ”du kan väl bara skaffa en ny katt” kan upplevas som kränkande av den som nyss förlorat en familjemedlem. Enligt hemsidan behöver all sorg – inklusive den som kommer då ett husdjur dör – bearbetas och inte undertryckas.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också: 3 tecken på att din hund älskar dig!


(111)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…