Så grillar du lax bäst – utan att den bränner fast

Så grillar du lax bäst – utan att den bränner fast
Att grilla lax är inte alltid det lättaste. Men här kommer tre smarta knep för att undvika att laxen bränner fast på grillen när du grillar den!
Annons

Så grillar du lax så den inte bränner fast på grillen:

Skinnsidan ner

Behåll skinnet på laxfilén. Strö på rikligt med salt och andra kryddor som du gillar. Låt vila i 20 minuter. Grilla den först på ovansidan så att den får en fin yta. Vänd sedan och grilla klart med skinnsidan ner, med locket på, i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 50–55°C. Man kan också grilla laxen med skinnsidan ner från början. Då måste man ha locket på, eller göra ett lock av folie som läggs över laxen.

Gräddtricket

Vänd bitar av lax utan skinn i grädde. Se till att bitarna täcks. Låt det mesta av grädden rinna av. Lägg på het grill. Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Citronbädden

Gör en bädd av citronskivor på grillen. Lägg på en bit lax utan skinn. Grilla 5–6 minuter på varje sida.

Läs också:

Annons
Dela på:

Annons

Laddar