Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Heja den som bryter sitt nyårslöfte först!

Det tävlas ju om allt numera, så varför inte tävla i ”Vem bryter sitt nyårslöfte först?” Vore roligt att få vinna, för en gångs skull.


Matte pussar sin katt

– Nej, nu går vi och tar oss en lur så vi blir riktigt pigga till det nya året, viskar matte Gunilla Hedenby till katten Simba.

Jag lovar alltid att ”nästa år ska jag stiga upp i tid på morgnarna”. Och redan när jag slår upp mina gröna vid middagstid på nyårsdagen vet jag att allt är förstört.
Varför lovar jag då? Förmodligen ett utslag av önsketänkande. För det finns onekligen vissa nackdelar med att vara en sömntuta:

Annons

1. Det blir så stressigt hemma. Vissa dagar hinner jag knappt käka frukost innan mörkret faller. När jag har bytt i kattlådan och snyggat upp är det dags att förbereda myskvällen.

2. Det blir stressigt på jobbet också. Mitt flexsaldo har alltid varit i botten. Nu är stämpelklockan borta, men det tar ju trots allt lite tid att skriva krönikor och annat. Och ju tidigare man börjar plita, desto tidigare blir man färdig och kan gå hem till soffan!

3. Jag är alltid ”käringen mot strömmen”. När jag är på väg TILL stan för att shoppa, möter jag alla andra som är på väg FRÅN stan. Känns ensamt att bana sig väg genom alla horder av morgonpigga människor.

Väckarklocka som ler

Vid tvåtiden är er krönikör riktigt glad och pigg 🙂

Å andra sidan vill jag inte bli en odräglig tidig tupp som tjatar om att: ”Jag stiger ALLTID upp vid sex, annars är ju dagen FÖRSTÖRD!” Eller ringer åtta på morgonen och säger: ”SOV du??” Med det där olidligt förvånade tonfallet.

Nej, det räcker fint om jag är på jobbet vid halvnio. Eller nio… Lite hänsyn måste man ta, både till sig själv och till sina kollegor. En enda gång, när jag av okänd anledning vaknade pigg och nyter klockan 04.00, har jag varit på jobbet vid sju. Mina arbetskamrater bleknade av skräck när de såg mig sitta vid datorn i gryningen.

– Är det du – eller är du en vålnad, sa en av dem och klämde mig hårt på axeln. Och det var inte bara ett skämt!

Sedan får jag även tänka på katterna Simba och Tasse. De har under vår sambotid successivt anpassat sig till en morgontrött matte, och sover nu utan minsta jam till tolv på helgerna. Det vore ju rena djurplågeriet att tvinga dem att ändra dygnsrytm bara för ett nyårslöfte. Eller hur…?

Gott nytt år – och godnatt, kära Tjejsnackare!

Brukar du avge nyårslöften? Har du lyckats hålla något av dem? Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Det snackas också om…
* Brutna nyårslöften. Bara tio procent klarar av att hålla sina nyårslöften på sikt.
* Varför bryter vi våra löften? För att vi lovar fel saker, säger experterna. Lova inte något som innebär uppoffring, lova något kul! Inte ”Träna mer” utan ”Vara ute i naturen oftare”. Inte ”Hålla diet” utan ”Äta gott och sunt”. Låter vettigt, tycker jag!

LÄS OCKSÅ

Festandet tog ut sin rätt…

Då kan jag INTE sova!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(11)
(0)


Annons

 • Gott slut & Gott Nytt År 2016 ♡ …
  /Kram

 • Tack detsamma, fina du! <3
  Kram och glada Tjejsnackhälsningar!

 • Lotta

  Det är bra att du visar hänsyn gentemot dina kollegor. Bara en riktigt storsint person tänker så 😉 Nänä, inga nyårslöften här. Om jag verkligen vill något kan jag väl göra det ändå, varför vänta till nyår liksom?
  Vi har ju läst på sistone om att nattugglor är intelligentare än kvällströtta – så GRATTIS till oss.
  God fortsättning, hoppas att du får ett riktigt bra 2016!

 • Anna Eriksson

  Det är bra att sova länge…sk. skönhetssömn vet du. Nä.. vad ska man upp tidigt o göra om man är ledig! Kram Anna E


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…