Annons


Tjejsnack med Gunilla: Var en äkta vän – bjud mig inte på festen

Åh nej, du har bjudit mig på din jättestora fest i Långbortistad! Och jag som trodde du var min VÄN! 


Jytte Olsson, Sven Bernstrup och Gunilla Hedenby på fest

Här ser ni er krönikör Gunilla Hedenby tillsammans med kollegan Sven Bernstrup och kompisen Jytte Olsson, som firade sitt bröllop med stor fest – på min hemmaplan i Malmö!

Så kan det låta när jag blir inviterad till ett större party.

Min vånda växer med avståndet till festen. Ju längre bort, desto större risk att man inte kan ta sig hem på kvällen. Och då tvingas man SOVA ÖVER!

Annons

Övernattningskrav är det absolut värsta för mig i festväg. Har jag ingen möjlighet att komma hem till mina älskade katter och soffa, får jag panik.

Särbon är likadan och har mången gång avstått alkoholförtäring för att kunna ta bilen HEM. Själv har jag inget körkort och kan därför tömma min bägare utan tanke på bilkörning, vilket kan tyckas orättvist. Men efter att jag blev kuggad i uppkörningen två gånger på raken har både jag och särbon resignerat inför det faktum att jag kommer att vara cyklist i resten av mitt liv.

Gilla Allas.se på Facebook

– Bäst för alla parter, säger särbon, och jag kan inte annat än att hålla med.

Våra närmaste vänner känner till vår sova över-fobi och kräver sällan att vi gör det.  Mer avlägsna bekanta ställer sig emellertid oftast helt oförstående.

– Men det är ju så mysigt att äta frukost ihop och prata om festen, säger de.

– Var en riktig kompis nu och ta tillbaka inbjudan, svarar vi.

Missförstå mig inte – visst är det roligt och hedrande att vara välkommen, särskilt som jag själv är väldigt dålig på att anordna fester. Om inte födelsedagsfika med bakelsefrossa räknas som stort galaparty, vilket det troligen inte gör.

På bilden ser ni mig på min kompis bröllop, men det firades tack och lov på min hemmaplan 🙂

Men att tillbringa natten efter en fest i någons soffa eller på ett hotellrum är bara så jobbigt! Efter festen vill man ju slappna av, ta på sig mys och krypa ner i sin egen säng. Och framför allt sova ut, inte tvingas äta frukost klockan nio och checka ut redan vid en så okristlig tidpunkt som 12.00!

Är säker på att tjejsnackaren Marianne förstår mig i detta. Av två fester väljer jag den som jag kommer tidigast hem från… skriver hon i en tjejsnackis.

Just det Marianne, med betoning på HEM!

Gillar du stora fester? Vad får dig att tacka ja eller nej till en fest? Hur ska en bra fest vara?

LÄS OCKSÅ

Jubileumsfest med kändisinslag

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen.Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.


(83)
(0)Annons

 • Anna Eriksson

  Jag håller fullständigt med dej Gunilla! Efter festen vill man ju klä på sig myskläder o krypa upp i soffan med sitt älskade husdjur o bara softa framför en skön tv serie eller en god bok. Om vi ska sova borta måste vi ha hunden på pensionat o det kostar ett par hundra o så ska vi köra henne dit o hem, alltid lite bökigt. En fest blir riktigt lyckad enligt mig om det är lite god mat o dryck. Lite roliga människor. Inte för många. O sen det allra viktigaste! Att allas mobiltelefoner lämnas i tamburen eller allra helst hemma hos var och en. Kram Anna

 • Anna: Härligt med så mycket medhåll, det tackar jag för! Och själv håller jag med dig om mobilerna, det är så trist när folk sitter med näsan över mobilen när man ska träffas och ha trevligt tillsammans!
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Åsa Stenberg Karlsson

  Jag avstår festen om det är bordsplacering. Anser att jag är vuxen nog att själv välja vem jag vill konversera med! Att ”tvingas” sitta tillsammans med personer jag inte känner gör mig illa till mods och gör att jag får tunghäfta. Jag har genomlidit, med betoning på LIDIT, stora fester där jag blivit placerad bredvid främmande människor och jag har bara velat resa mig upp och gå därifrån… Numera frågar jag alltid om det är bordsplacering och om svaret är ”ja” så avstår jag och stannar hemma i min egen soffa och myser istället! Kalla mig gärna tråkig, för det är det många som gör, men jag tror att jag är ännu tråkigare om jag går dit och bara mår dåligt… För övrigt tycker jag att det kan vara trevligt med en och annan fest! Och får jag dessutom sova över på hotell är lyckan fullkomlig 😉

 • Åsa: Bordsplacering är verkligen ett otyg och borde förbjudas. Minns så väl när jag som grön journalist hamnade bredvid tidningens chefredaktör – det var en pärs, vill jag lova! Så du gillar att ”sova över” – tur att inte alla är som jag så att de som bjuder på ”övernattningsparty” får en massa glada gäster och inte bara återbud 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Nettis

  Åh jag avskyr bordsplacering!!! Jag vill inte sitta med vilt främmande människor :O


Annons

Laddar nästa sida…