Allt vi vet om den nya Downton Abbey-filmen 2019

Allt vi vet om den nya Downton Abbey-filmen 2019
Vilka karaktärer från tv-serien kommer tillbaka? Vad handlar filmen om? Och NÄR har den egentligen premiär? Vi har svaren!
Annons

För några månader kom äntligen beskedet som så många fans väntat på – den brittiska tv-serien Downton Abbey blir långfilm.

Filmens inspelningar påbörjades i september och då var skådespelerskan Michelle Dockery (lady Mary) snabb med att instagramma en bild från den allra första tagningen.

Annons
View this post on Instagram

And…we’re off 🎬@downtonabbey_official

A post shared by Michelle Dockery (@theladydockers) on

Men den diffusa Instagrambilden avslöjar ingenting om vad som egentligen pågår i den nya rullen, så det finns en hel del frågor att besvara. Vi har samlat ihop allt vi hittills vet om den efterlängtade produktionen – kolla in listan nedan!

När har Downton Abbey-filmen premiär i Sverige?

Filmen, vars officiella titel kort och gott är Downton Abbey, har premiär i både Sverige och Storbritannien den 13 september 2019. I USA går den upp på vita duken den 20 september 2019.

Vilka karaktärer kommer tillbaka i Downton Abbey-filmen?

Redan i juli i år blev det bekräftat att majoriteten av den ursprungliga skådespelarensemblen återvänder i långfilmen. Bland karaktärerna kommer vi alltså att få se bekanta ansikten som Lady Mary, Robert Crawley, Anna Bates och såklart Violet Crawley.

Karaktären Violet Crawley i tv-serien Downton Abbey.

Lady Rose MacClare, som spelas av Lily James, kommer dock inte att vara med.

– Min karaktär Rose flyttade till New York, så det hade varit lite långsökt att skicka tillbaka henne. Jag hade gärna varit med, men det fanns ingen plats för Rose i filmen, säger Lily James i en intervju med tidningen People.

Downton Abbey-filmen tar vid där serien slutade

Det har inte passerat särskilt lång tid när vi återser karaktärerna på Downton Abbey, något som också bekräftats av skådespelaren Allen Leech (Tom Branson):

Annons

– Tidsmässigt befinner vi oss åtta eller nio månader efter seriens slut. Det enda problemet är att alla skådespelare egentligen är tre år äldre, så det måste ha varit ett par riktigt tuffa månader, säger han skämtsamt i en intervju med tv-programmet Sunday Brunch.

Vad handlar Downton Abbey-filmen om?

Filmens första officiella trailer avslöjar att det vankas riktigt finbesök på Downton Abbey! Det är nämligen ingen mindre än kung Georg V och drottning Mary som hälsar på, vilket såklart innebär att godset måste dammas och putsas som aldrig förr.

Seriens skapare har även skrivit filmmanuset

Ja, vi vågar nog hoppas på en riktigt bra film! Julian Fellowes, som skapade Downton Abbey, är också manusförfattare i den nya produktionen.

It’s a wrap! Nu räknar vi ner till premiären:

Av Anais Gonzalez Cruz/Baaam.se 

Foto: TT

Läs också:

Mer nöjesinnehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar