Annons
Annons


Hälsotricket: Därför ska du stoppa LÖK i dina strumpor!

Senaste tipset för att behålla hälsan handlar om lök – under fötterna! Läs om varför och vad som händer i kroppen när du sover med en lök i strumporna!


Rosa strumpor.

Det nygamla hälsotricket handlar om att placera en skivad lök i strumporna.

Visste du att vanlig lök kan lindra förkylning, influensa och feber? Och visste du i så fall vad du ska göra med löken för att bli av med besvären? Inte äta den, utan stoppa den i dina strumpor!

Annons

Gul lök har många hälsofrämjande egenskaper som att den exempelvis är antiinflammatorisk, antibiotisk, bakteriedödande och virushämmande. Därför har gamla huskurer länge hävdat att lök som omslag kan lindra både värk, öron- och halsont.

Läs också: 12 huskurer som håller dig frisk!

Drar ut bakterier

Nu har reflexologer kommit till slutsatsen att det finns omkring 7000 nervtrådar i fötterna, vilka alla leder till olika delar av kroppen. Om du placerar en skivad lök på dessa nervtrådar under fotsulan kommer fosforsyran från löken att absorberas av din fot.

Gilla Allas.se på Facebook

Låter du löken verka under fötterna medan du sover sägs den både rena blodet, döda bakterier och dra ut giftiga kemikalier ur kroppen, speciellt från levern. På så sätt sägs också inflammationer och virus försvinna.

Metoden har använts sedan 1500-talet i österländsk medicin och beskrivs nu som en modern version av det ayurvediska grötomslaget.

Så här gör du!

1. Skär upp en lök.
2. Placera en lökskiva under varje fot.
3. Trä på tjocka strumpor.
4. Gå och lägg dig.

Men funkar det?

Vi har ingen aning. Men kanske kan det vara värt att testa?

Läs också: Så skalar du lök utan att gråta!

Av Margaretha Malmgren
Källor: healtybliss.net, skoj.se och vetallt.se

LÄS OCKSÅ


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…