Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Årshoroskop 2023 för alla stjärntecken

17 nov, 2022 
Monica Hortell
Till vänster: Kvinna ligger på en löpbana och ler mot kameran. Till höger: Kvinna skriver 2023 i sanden.
Nyfiken på ditt 2023? Astrolog Monica Hortell ställer horoskop för alla stjärntecken och ger råd kring relationer, hälsa och ekonomi. Kolla in ditt årshoroskop här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Väduren horoskop 2023

21/3–19/4

Din självkänsla och ditt självförtroende växer sig allt starkare under året. Orealistiska planer och drömmar släpper du utan sentimentalitet. Däremot är du kreativ som få, och du har perioder av stark, ren energi när du vågar agera på alla dina idéer. Ofta tar du ledningen och lyckas få alla att lita på dig.

Se också: Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se också: Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Relationer: Positiva, aktiva personer söker ditt sällskap, och din vänkrets blir större. Kärlekslivet blir intensivt under den superromantiska sommaren och hösten! Du blir lätt förälskad, får gensvar på dina känslor och går på små rosa moln. Har du en partner satsar ni på att skapa egna små guldkanter i vardagen.

Annons

Hälsa: Det är viktigt att ha balans mellan vila och aktivitet Ett problem kan annars vara att du vill för mycket och blir tävlingsinriktad, oavsett vad det gäller. Det skapar bara stress, som i sin tur ger huvudvärk och muskelspänningar. Avslappningsövningar och yoga kan hjälpa i så fall.

Ekonomi: Du är bra på att hantera pengar och kan kosta på dig att vara generös. En stor investering gör du under året, och den är noga övertänkt. Du hittar också nya vägar att få in pengar. Kanske har du periodvis flera jobb eller betalda uppdrag. Under sommaren kan du ha lite tur i spel dessutom.

Motto: Tänk praktiskt.

Oxen horoskop 2023

20/4–20/5

Mycket vänder till det bättre i år, och från mitten av april tar det extra fart. Visserligen är det rörigt ibland, men du har tur när det gäller. Försök inte detaljplanera, det är ingen idé. Släpp kontrollen, och saker faller på plats ändå. Året kommer också att handla mycket om kunskap. Du vill vidga dina vyer, resa och samla intryck överallt.

Annons

Relationer: Många nya människor passerar i ditt liv, men problemet är att du tröttnar snabbt. Du är upptagen med din egen utveckling och vill inte kompromissa om särskilt mycket, och det gäller även i kärlek. Mars och oktober är bra om du vill träffa någon på allvar. Om du har en partner mår relationen bra om ni gör en lång resa tillsammans.

Hälsa: Du utforskar samband mellan kropp och psyke och blir intresserad av nya upptäckter inom hälsoområdet. Men du vill också unna dig av livets goda och är nog lite oförsiktig med vad du äter och dricker - så se upp med vikten! Någon form av massageteknik kommer att få betydelse för ditt välmående.

Ekonomi: Du ser möjligheter att tjäna pengar i lägen när ingen annan gör det. Dina tillgångar kan öka genom någon form av snabb affär som ger en stor summa på ett bräde. Investera gärna i områden som rör hem och familj, i värden som du vet blir bestående. Men var försiktig med impulsköp.

Motto: Våga ta en chans ibland.

Annons

Tvillingarna horoskop 2023

21/5–21/6

Många trådar avslutas, och du känner dig nöjd med det du presterar. Från våren och framåt handlar det mesta om eftertanke och inre utveckling. Du tar en vecka i taget, lever i nuet och bryr dig inte om nya stora utmaningar. Du får spännande andliga insikter, och även ett starkare intresse för allt som rör fantasi och skapande.

Relationer: April och december är bästa månaderna för kärlek. Men du blir förälskad i någon som först verkar helt ointresserad av dig. Något håller tillbaka känslorna, och det är själva "omöjligheten" som lockar dig. Ibland gör du klokt i att backa och låta den andra personen ta initiativ. Har du en partner är ni varandras bästa vänner och kan prata om allt.

Hälsa: Du får en del besvär som kommer och går. Det kan vara irriterande, även om det inte är allvarligt. Kanske dras du med lite lätt värk, en mystisk allergi eller sådant som är svårt att sätta diagnos på. Kolla gärna upp alternativa behandlingsmetoder i så fall. Och känn efter över vilken mat du mår bra av.

Annons

Ekonomi: Du gör nya prioriteringar och sätter en ära i att minska på utgifterna. Saker du inte behöver gör du dig av med och kan glatt räkna ihop de extra pengarna. Ett samarbete i maj-juni kan i också stärka kassan tillfälligt, och du får dessutom en oväntad gåva, antingen i form av pengar eller något du kan sälja.

Motto: Lyssna på intuitionen!

Kräftan horoskop 2023

22/6–22/7

Du tar upp ett gammalt intresse som legat på is ett tag. I samband med det kommer du in i spännande kretsar med färgstarka personer. Du får också själv uppmärksamhet för dina idéer och talanger. Kanske vågar du äntligen visa dem? Du står upp för dina åsikter också och bryr dig allt mindre om vad andra tycker.

Relationer: Du blir spindeln i nätet i många sammanhang och lyckas smälta in överallt. I kärlek saknas det kanske lite passion, men vardagsgemenskap finns det desto mer. Är du singel träffar du en person, troligen i maj eller i slutet av året, som delar dina intressen och mål i livet och som har samma humor. Ni börjar som vänner, men känslor växer fram.

Annons

Hälsa: I början av året har du en svaghetsperiod, det är som att du läcker energi, och du kan känna dig allmänt låg. Dock reder det upp sig, särskilt om du tar hand om dig själv och låter bli att tröstäta. Socker är en stor bov! Hälsoproblem kan också uppstå vid olämpliga tillfällen, som när du är ute och reser. Ha alltid med dig ett litet husapotek!

Ekonomi: Du oroar dig över pengar, men året blir nog bättre än du trott. Hela perioden juni-september bjuder på glada överraskningar. Du får betalt för saker du gjort tidigare, det flyter in pengar från flera håll, och du får ständigt nya idéer om goda affärer. Fynd på auktioner och loppis blir det också.

Motto: Våga ta plats!

Lejonet horoskop 2023

23/7–22/8

Något som tyngt dig försvinner, och från maj och framåt går allt åt rätt håll. Du engagerar dig i ideella sammanhang, säger ifrån om du upptäcker missförhållanden och kan bli lite av en "hjälte" för många. Dessutom gillar du att synas utåt och kan få uppmärksamhet i något offentligt sammanhang.

Annons

Relationer: Håll fast i dina lojala vänner och låt dig inte förblindas av snobbar med makt och status! I kärleken sker en fin utveckling perioden juni-september. Är du singel kan du träffa ditt livs kärlek genom jobbet. Har du en partner är det ett bra år för förlovning, äktenskap eller att förnya era löften till varandra.

Hälsa: Du känner inte alltid efter hur mycket du orkar utan rycks med av en blandning av entusiasm och tävlingsanda. Det kan leda till överansträngning, så ta det lite lugnt och våga göra ingenting emellanåt. Meditation, yoga och healing kan ibland fungera bättre än hård träning. Får du ryggproblem kan en naprapat eller massör hjälpa.

Ekonomi: Utgifterna ökar, men du vill ändå shoppa och unna dig lite extra.. Det kan bli lite obalans i ekonomin, med andra ord. Det verkar också som att pengar från en försäljning eller ett arv dröjer längre än väntat. Chans till lönsamma extraknäck finns dock, och du gör klokt i att tacka ja till alla sådana erbjudanden.

Annons

Motto: Lita på dina känslor.

Jungfrun horoskop 2023

23/8–22/9

Vissa begränsningar försvinner, men inget lossnar lika fort som du tänkt. Saker börjar men kommer av sig, du tar två steg framåt och ett tillbaka. Gör en sak i taget, och oroa dig inte får sådant du inte kan påverka! Känn framför allt inte att just du måste ta ansvar för allt och alla. En kurs eller lång resa kan ändra ditt liv genom de nya insikter du får.

Relationer: I både vänskap och kärlek dras du till personer som är antingen yngre eller äldre än du själv. Om du är singel kan det tända till med någon du känt länge, troligen under senhösten. Men du har också perioder när du behöver vara ensam för att ladda batterierna, och det måste både du själv och andra acceptera.

Hälsa: Du brukar vara väldigt hälsomedveten, med ett stort förråd av vitaminer, kosttillskott och supernyttiga livsmedel. Det kommer väl till pass i år, för du har trötthetsperioder när det känns som ett energin hamnar på ett konstigt lågvarv. Lyssna på kroppens signaler, ät ren och giftfri mat, och undvik stress.

Annons

Ekonomi: Du är sparsam och kan nästan njuta av att snåla och gneta lite mer än andra. Om du skulle göra en dålig investering, eller om ett samarbete leder till förlust, får du försöka släppa det och inte slösa kraft på att gräma dig. Du har också perioder när du gör riktigt goda affärer, framför allt i februari-mars och oktober-november.

Motto: Var självständig!

Vågen horoskop 2023

23/9–22/10

Det händer massor på det inre planet. Det är som att du lägger ihop pusselbitar och får en ny helhetssyn. Du läser ovanligt mycket, ser dokumentärer, går kurser, pratar med människor som har kunskap. Aha-upplevelser kommer slag i slag Du blir också fascinerad av nya rön där vetenskap och andlighet sammanflätas.

Relationer: Du söker djup och äkthet, och i år kan du drabbas av en omtumlande passion! Ni träffas i ett sammanhang där det finns mycket folk, troligen under sommaren/hösten. Du bryr dig inte om konventioner, om den du faller för är olämplig i andras ögon, utan du följer hjärtat. Har du en partner försvinner en låsning mellan er, och ni får en nytändning.

Annons

Hälsa: Har du återkommande infektioner eller mystiska symptom som kommer och går, och som du inte får hjälp med - våga kräv att bli tagen på allvar. Byt läkare i värsta fall. Och ta inte ut dig helt om du tränar eller motionerar. Om energin tar slut, så tar det tid att bygga upp den igen. Glöm aldrig bort de små vardagliga vilopauserna!

Ekonomi: Det gäller att tänka till i början av året, göra upp en budget och försöka vara strikt. Passa också på att se över alla papper som rör lån, försäkringar och liknande. En ljusning i ekonomin kan väntas i början av sommaren. Det kommer in en summa pengar som du väntat på, och det kan till och med bli mer än du trott.

Motto: Var öppen för nya tankar.

Skorpionen horoskop 2023

23/10–22/11

Året blir oväntat spännande. Ofta slits du mellan en önskan att hålla fast vid allt det trygga och välbekanta och en drivkraft att kasta dig ut i något alldeles nytt. Du gör ingenting och ingenting - och sen händer allt på en gång. De som känt dig länge upptäcker nya sidor hos dig, och du förvånar till och med dig själv.

Annons

Relationer: Du upplever många oväntade, smått magiska möten och sammanträffanden. Trådar mellan det förflutna och nuet vävs ihop. Romantik saknas inte heller, och vill du träffa någon på allvar gör du det genom jobbet under våren eller hösten. Om du har en partner stöttar ni varandra i vått och torrt och ger varandra mycket frihet.

Hälsa: Du har en del asketiska perioder, där du gladeligen avstår från onyttigheter och tänker desto mer på näringsvärde och giftfritt. Och sen slår det över i motsatsen och du frossar hejvilt. De extrema perioderna fungerar knappast i längden, så tänk långsiktigt. Ta framför allt hand om din matsmältning, gärna med hjälp av nyttiga preparat från hälsokosten.

Ekonomi: Håll i de tillgångar du har och undvik allt som liknar spekulationer och risktagande. Lån med höga räntor bör du förstås också akta dig för. Har du möjlighet att spara så gör det på ett säkert sätt. En överraskande penninggåva kan komma under andra halvåret, men det blir också kostnader som på något sätt rör en yngre person.

Motto: Uppskatta de små glädjeämnena i vardagen.

Skytten horoskop 2023

23/11–21/12

Det verkar som att du har gjort antingen för mycket eller för lite av allt. Nu gäller det att strukturera och sortera bort det som inte behövs eller som du inte orkar med. Det kan handla om förväntningar från familj och släkt, eller för mycket jobb. Nu finns öppningar till mer frihet. Troligen slår du in på en helt ny bana som blir bra för dig.

Annons

Relationer: Efter lite slitningar i början på året blir sommaren fylld av både passion och vardagsmys. Du och din partner ställer upp för varandra i alla lägen. Är du singel träffar du någon i ett vardagligt men oväntat sammanhang, det kan vara i mataffären, i ett väntrum, eller en kö. Troligen har personen en koppling till utlandet.

Hälsa: Du letar nya sätt att må bra och skapa inre och yttre balans. Allra viktigast är nog att lugna ner tempot och inte jämt ha massor av bollar i luften. Gå gärna någon typ av hälsoinriktad kurs! Starka naturupplevelser ger dig också energi. Däremot funkar inte stenhårda dieter på dig, du gillar inte känslan av att vara bunden till ett schema.

Ekonomi: En stor utgift som rör boendet oroar dig, för den är delvis oväntad. Men du anpassar dig efter omständigheterna och drar ner på många onödiga utgifter. Låna heller inte ut stora summor pengar, det kan förstöra en vänskap. Var också mycket noga med att ha ordning på alla typer av papper, kvitton och avtal.

Annons

Motto: Börja sätta mer gränser.

Stenbocken horoskop 2023

22/12–20/1

Det känslomässiga skal du byggt upp under lång tid krackelerar och det blir en kreativ explosion. Det finns inga gränser för hur många idéer du får och hur mycket du vill göra. Allt du gör har en originalitet som kommer inifrån dig själv, du känner att en period av ny frihet börjar. Dessutom blir du mer frimodig i umgänget med folk.

Relationer: Du kan hitta den stora passionen när du inte ens letar efter den, det blir som en blixt från klar himmel. Extra spännande är det i maj-juni. Har du en partner kommer den att ofta överraska dig positivt. Ni utforskar också nya gemensamma intressen, och det finns en bra jämvikt mellan er. Om du har barn händer mycket trevligt runt dem.

Hälsa: Ha koll på dina känsliga områden: leder, knän och tänder. Känner du dig stel eller onormalt trött, gör en grundlig hälsoundersökning. Försök också själv skaffa dig kunskap istället för att blint lita på alla auktoriteter. Äter du medicin du inte mår bra av, kanske du kan byta. Ställ frågor och ta också eget ansvar för din hälsa.

Annons

Ekonomi: Din kreativitet hjälper dig att hitta nya sätt att tjäna pengar. Du kan ha ren tur också, vinna på spel eller få in ett annat tillskott ganska plötsligt. Eftersom du är jordnära i grunden förvaltar du dina pengar bra och tar inga risker. Men om du känner dig stadd vid kassa är du inte småsnål utan delar med dig till släkt och vänner.

Motto: Utveckla dina skapande talanger.

Vattumannen horoskop 2023

21/1–19/2

Förändringar är på väg, det känner du i ditt inre, och du är både förväntansfull och ängslig. Du märker också att mycket som varit tungt gradvis lättar, och från mars blir det särskilt tydligt. Något som hållit dig tillbaka försvinner, och du vågar ta ut svängarna mer. En förändring i boendet blir väldigt positiv och kan komma plötsligt.

Relationer: Det kan dyka upp släktingar du inte haft kontakt med på många år, och gamla misshälligheter klaras upp. I kärlek har du en fin period hela sommaren och en bit in på hösten. Har du en partner startar ni ett roligt projekt som svetsar ihop er. Är du singel fastnar du på allvar för en trygg men lite udda person som passar dig perfekt.

Annons

Hälsa: Du har skvätt omkring energi på fel saker under en lång tid. Nu handlar det om att bryta dåliga vanor och bygga upp nya, bättre. Men gå inte på för hårt i början. Om du till exempel inte har tränat regelbundet kan du börja i liten skala med något du kan göra hemma. Vitamintillskott kan också behövas, speciellt i början av året.

Ekonomi: Det ser lite svajigt ut, men du har förmåga att klara dig utan överflöd om du måste. Det blir en utmaning att skala ner och se hur du kan hushålla med resurserna. Men det är också möjligt att någon i din närhet får mer pengar och att det påverkar även dig positivt, eller att du hamnar i en ny typ av samarbete där ni är flera som hjälper varandra.

Motto: Våga vara optimistisk

Fiskarna horoskop 2023

20/2–20/3

Tillvaron får en seriös ton. Du tar mycket ansvar och står stadigt på jorden. Långsiktig planering är viktig, och att kunna vänta istället för att hasta fram saker. Du kommer också att få mycket hjälp när det behövs. Det blir dessutom en hel del miljöombyten som leder till intressanta kontakter och ny inspiration.

Annons

Relationer: Du får nya vänner som delar dina intressen. I kärlek är du mer tveksam och har svårt att lita på någon på djupet. Bäst är det i februari-mars och oktober. Förhållanden med stor åldersskillnad fungerar oväntat bra. Har du en partner är det viktigt att ni pratar öppet med varandra, även om känsliga saker.

Hälsa: Du har formsvackor som är svåra att förklara. Ibland handlar det om att du blir påverkad av alla energier omkring dig och att du omedvetet tar på dig andras lidande. Viktigt att du lär dig stänga av, att skydda din egen sfär och inte vara för öppen. Konst och musik är läkande. Ett extra besök hos tandläkaren bör du också kosta på dig i år.

Ekonomi: Försök att inte oroa dig i tid och otid! För att klara stora utgifter får du dra in rejält på nöjeskontot och andra små onyttigheter. Det klarar du galant, det blir nästan som en sport. Har du pengar över ska du gärna spendera dem på resor, litteratur och annat som vidgar vyerna.

Motto: Öva dig i tålamod.

Annons