Årshoroskop för 2023: Astrologens råd kring familj, arbete och fritid

Till vänster: Två leende vänner skrattar invirade i en filt. Till höger: Leende kvinna arbetar vid sin dator.

Foto: Unsplash.com

Ligger ditt fokus på familj, fritid eller arbetet i år? Hur är utsikten för kärlek om du är singel? Många frågor får sitt svar här i vårt årshoroskop. Läs, begrunda och ta sikte på din framtid!

Vädurens horoskop 2023

21 mars–20 april

Familj & vänner

Din familj är ditt fundament, där du alltid kan söka stöd. Även om det kan finnas komplicerade förhållanden som sträcker sig långt bak i tiden. Samla gärna familjen sista helgen i januari eller 19–22 maj. Du har energi och tålamod och kan hantera det. I november kan det uppstå en oenighet i familjen, men det finns en lösning! Den bästa tidpunkten för att samla vänner och bekanta är i slutet av mars och i mitten på oktober.

Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken
1:33

Efter reklamen: Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken

(1:33)

Slå på ljud

Vardag

Det ser ut att bli ett lugnt år, både vad gäller jobb och ditt välbefinnande. I mars kan du känna dig lite pressad och blir mottaglig för obalans. Men, du är duktig på att reda ut vad som fungerar för dig i förhållande till din livsstil, din hälsa och ditt psyke.

Dina bästa arbetsperioder ligger i februari, april, juni, oktober och december. Under sommaren tar du tag i praktiska saker som länge tyngt dig, tiden är inne för att reda upp detta. På lång sikt kommer ditt arbetsliv att bli än mer stabilt.

Kärlek

Fasta förhållanden är trygga, romantiken blommar i maj samt oktober–december. Var extra stöttande för din partner i januari, mars och juni.

Singel? Maj är månaden då du kan träffa den stora kärleken. I oktober har du extra attraktionskraft och charmar lätt dem du träffar.

Stjärntecken: Så är väduren som person

Oxens horoskop 2023

21 april–21 maj

Familj & vänner

I din familj behöver man skrika högt för att göra sig hörd, men det betyder inte att det inte finns stor omsorg. När problem uppstår går oxen in och löser dem. Året ger många fina stunder med familjen och du lägger tid på din bostad. I februari och augusti blir det lite väl mycket fart runt dina nära. Du behöver kliva in och sätta ned foten och mäkla fred och ro. Prioritera familjen 6 juni–3 oktober. Samla dina vänner i mars, samt i maj och oktober. I maj utökas vänkretsen!

Vardag

Många oxar har behov av förändring. Speciellt om du har födelsedag 6–14 maj. Analysera behovet, kanske handlar det bara om tristess. Förändringar kan vara livsavgörande och om de inte är genomtänkta blir det katastrof. På jobbet upplever du inte samma press som förra året. Det kan dyka upp jobberbjudanden, kanske inom ett nytt område, men förhasta dig inte.

Kärlek

I fasta förhållanden ska kärleken prioriteras januari–mars. Under mars till maj ska du ha extra fokus på din partner som har behov av extra uppmärksamhet.

Singel? Du kan se fram emot många kärleksupplevelser. Bäst tid att träffa den rätte är i maj, juni, juli, oktober, november och december.

Stjärntecken: Så är oxen som person

Tvillingarnas horoskop 2023

22 maj–21 juni

Familj & vänner

När det är stressigt kan du bli distraherad och lite virrig, men du sätter alltid familjen i första rummet. De är din trygghet, när allt fungerar mår du bra. I mars blir det extra familjefokus, eventuellt kring en bostad. Du kan behöva förlika dig med något som leder till större insikter. Ansträng dig för att försöka förstå först, för att sedan kunna bearbeta. Gör ditt val, stäpp taget och gå vidare. Kanske utökas familjen i mars. I juni kan det ske en flytt eller bli ändrat boende. Bäst period för umgänge med vänner är i april och juni, samt i november och december.

Vardag

Du vill att vardagen är förutsägbar och lunkar på, det ger trygghet. Från mars blir det fokus på ditt jobb, oavsett om det handlar om att kliva uppåt i karriären eller att trappa ner. Du kan ha funderat över om du är i ditt rätta element. De kommande åren behöver du få styr på vad du faktiskt vill. Dina bästa arbetsperioder är i april och juni.

Kärlek

Andra halvåret är bäst för fasta förhållanden. Du är en romantiker – planera in dagar bara för er två i kalendern redan nu. Bäst period är runt 10 augusti och 18 december.

Singel? I juni, juli, november och december är chansen stor att träffa en partner. I juli skruvas romantiken upp och du kan behöva bestämma dig för om en relation ska fortsätta eller avslutas.

Stjärntecken: Så är tvillingarna som person

Kräftans horoskop 2023

22 juni–22 juli

Familj & vänner

Runt årsskiftet får du en intensiv period, både vad gäller familj och vänner. Det kan vara gamla saker som kommer till ytan. Du kan välja att ta en konfrontation och få det ur världen, en gång för alla. Kanske vill en familjemedlem att familjeförhållandena ska ändras och det kommer till uttryck i mitten av januari. De upprörda känslorna kan ebba ut snabbt, då andra i familjen sätter ner foten. Fler ämnen kan komma på tapeten, till exempel en flytt. Om det är så, är slutet av mars och tidig vår den bästa perioden. I maj kan nya bekantskaper dyka upp, och det kan leda till att du ser på tillvaron på ett helt nytt sätt.

Vardag

2023 blir tempot ett annat än tidigare, det blir fler längre ”pauser”, du då kan njuta av livet i dess många facetter. Du ger dig själv mer plats och ditt välbefinnande och det är bra för ditt känsloliv. Kanske har du behov av att ändra din vardag och eventuellt byta arbete. Men troligen blir det inte under 2023, men tankar och idéer väcks som senare realiseras.

Kärlek

Fasta förhållanden frodas 2023. I april, slutet av juni och oktober, samt december är perioder då det är bra att planera in kärlekstid och resor. Din närvaro i förhållandet är stark i januari. Om det dyker upp problem så sker det i mitten på februari.

Singel? Kräftan är inte mycket för lösa förbindelser. I år är alla månader fyllda av tillfällen att träffa den rätta.

Stjärntecken: Så är kräftan som person

Lejonets horoskop 2023

23 juli–23 augusti

Familj & vänner

Från mars blir det ökat fokus på familj och bostad. Det fortsätter öka gradvis under året. Idéer väcks om vad du vill förändra, som gör familj eller bostad lättare att tackla. Bäst period för familjefokus är slutet på januari och mitten på april. För förändringar kring bostad maj eller november. En speciell vän behöver stöd i februari, juli och augusti. Engagera inte mer än du mäktar med.

Vardag

Det blir mer ro i vardagen, en del rutiner har förändrats de senaste åren även om det gått långsamt. Dina dagar känns mer otvungna och du intar en mer avslappnad attityd. I mars utmanas principer du normalt håller fast vid. Du blir också mer sällskaplig. För att må bra behöver du anpassa din livsstil efter dina intressen och din ålder. I maj kan du få en ny utmaning eller nytt jobb.

Kärlek

I mars blir fasta förhållanden mer otvungna. Var öppen för förändringarna. Din partner behöver tid för egna intressen, medan du vill ha mer närhet och gemenskap. Lär av din partner! Bäst tid i relationen är april, juni, oktober och december.

Singel? Det blir ett bra år. Personer som attraheras av dig är mest närvarande under årets tre första månader, samt september, november och december.

Stjärntecken: Så är lejonet som person

Jungfruns horoskop 2023

24 augusti–22 september

Familj & vänner

Du lägger mycket tid på din familj och dina vänner. Kanske är ni lite spridda för vinden och du längtar efter att träffa dem. Det kan ske förändringar kring bostad eller familj, från maj blir det dock lugnare. Tankar kan ventileras och beslut tas utan att känslorna ta över. I juni kan du behöva lösa några trådar.

Vardag

I mars känner du behov av förändring i din vardag eller på jobb. Du har provat dig fram för att underlätta vardagen de senaste åren. Nu inleds en tid då du intuitivt känner vad som är rätt för dig. Det kräver experimenterande, men ditt sjätte sinne hjälper dig.

Kärlek

I stabila förhållanden får ni fina stunder framför allt från augusti till december. I maj behöver du stötta din partner som har utmaningar. Men slå inte knut på dig själv. Du är som bäst i förhållandet från augusti till oktober.

Singel? Var inte otydlig i kommunikationen men dem du träffar på date. Missförstånd har en tendens att upprepa sig. Missa inga bokade möten i april! De astrologiskt bästa dagarna för att dating är i mars, juni och oktober.

Stjärntecken: Så är jungfrun som person

Vågens horoskop 2023

23 september–23 oktober

Familj & vänner

Fokus har i flera år varit familj och bostad och du har varit nöjd. Du är inte mycket för stora förändringar, men det fokus som har varit ändras och det blir tid för helt andra saker. Familjen rör sig i en ny riktning och det blir fina gemensamma evenemang. Intressen samlar familjemedlemmar och leder till diskussioner. Var extra social i januari! I augusti blir du tajt med en vän – som kanske försöker överträffa dig…

Vardag

Från mars fokuserar du extra på vardagen och ditt eget välbefinnande. Du vill hitta balans för kropp och själ. Kanske provar du olika behandlingar. Vägen till välmående kan vara många och du går mer upp i din livsstil och hittar nya sätt att leva.

Kärlek

2023 blir det i fasta förhållanden mindre tid att odla kärleken, ni har båda mycket på ert bord. Men i januari, februari och mars är ni båda närvarande. Ställ inte för höga krav på din älskade i maj, juli, oktober, november och december. Var stöttande!

Singel? Söker du en fast partner så är månaderna januari, mars och maj bäst. I oktober kan du få nya vänskapliga relationer.

Stjärntecken: Så är vågen som person

Skorpionens horoskop 2023

24 oktober–22 november

Familj & vänner

Förändringar kring familj och bostad står i stjärnorna. Det behöver inte vara stora förändringar, men från mars slås en ny ton an. Saker som tidigare inte nådde upp till dina krav eller förväntningar gör det nu. Använd din energi kring det du vill förändra framför allt under mars. Stora förändringar bör vänta till 2024. Bästa perioder för umgänge med familjen är i slutet på mars och mitten av oktober. i år mycket tid med vänner och bekanta inom olika fritidssysselsättningar. Speciellt i april och juni. Kommer någon vän för tätt på i oktober eller december så värdera ert förhållande.

Vardag

Du har större genomslagskraft under vissa perioder än andra, bla runt 1 augusti och 12 oktober–24 november. Allt du gör blir succé. Du har fokus på ditt eget välbefinnande, främst fram till juni. Funderar du på att byta jobb så sikta på slutet av juni eller mitten på november. Andra stora förändringar sker bäst runt 21 maj, kanske vill du bryta med något från ditt förflutna som påverkar din vardag.

Kärlek

Bäst period är de första tre månaderna. Lägg tid på förhållandet, senare blir det få tillfällen till det. Men i maj och oktober–december peakar energin – så boka tid i kalendern.

Singel? Du har goda chanser att hitta en partner – framför allt i maj, augusti och oktober. Men se upp så att du inte hamnar i en relation du inte trivs i, speciellt i augusti.

Stjärntecken: Så är skorpionen som person

Skyttens horoskop 2023

23 november–21 december

Familj & vänner

I flera år har frågor kring familj och bostad varit i process för att hitta sina former. Det fortgår, men det kan bli utmaningar som kräver beslut och handlingskraft. Finns det fnurror på tråden så lös dem så snart det går. Finns bekymmer kring bostaden, så kommer det att ordna sig. Kanske behöver du gräva bakåt i tiden för att hitta lösningar, så att du kan få kontroll. I juni har du goda chanser att genomföra dina planer.

Du prioriterar dina vänner, de är ofta behagliga och kulturellt intresserade precis som du är. Juni till september det kan vara dags för en paus från vänkretsen. Hösten blir stabilare på det sociala området, planera fester då!

Vardag

Från maj kommer du att jobba på att göra din vardag så behaglig som möjligt. Prioritera kost och motion. Under andra halvåret lägg till fler aktiviteter och fokusera på din ekonomi. Bli inte förvånad om det kommer jobberbjudanden.

Kärlek

Kärleken har fina förutsättningar 2023. Den mogna skytten ha bra fart i kärlekslivet fram till maj. Du är uppfinnings- och initiativrik och uppskattad av din partner. Fina perioder väntar, framför allt under sommaren, men även under hösten och vintern.

Singel? Om du vill hitta den rätte så vänta till maj. Innan dess har du inte ro och tid att engagera dig. I början av augusti finns också goda möjligheter.

Stjärntecken: Så är skytten som person

Stenbockens horoskop 2023

22 december–20 januari

Familj & vänner

I motsats till dig så har din familj inte svårt att ge uttryck för känslor. De säger ifrån om något inte faller i god jord. Under april och maj kan det uppstå oro i familjen och du har svårt att vara alla till lags. I juli kan motsättningar uppstå, använd din intuition i ställer för ditt förnuft för att komma till pudelns kärna. Bäst period är oktober. Du är nära dina vänner, många ända sedan barndomen. Du gör allt för vänskapen och året blir bra.

Vardag

Du trivs med vardagens jäkt och stress. Men det lättar lite för dig under de första månaderna på året. Du lägger mindre vikt vid att saker och ting måste vara på ett visst sätt och kan därför improvisera mer. Runt 3 mars har du tunga uppgifter, som tenderar att gå i stå. I juni och augusti ska du fokusera på ditt välmående och din hälsa.

Kärlek

Senaste åren har du reviderat förhållande och nära relationer, delvis för att du haft behov av att gå dina egna vägar och hitta dig själv. Du vill ha förhållande med tillit, högt i tak och frihet att söka det du saknat. Bäst dagar för förhållande finns i april, juni, oktober och december.

Singel? Chanserna att hitta kärleken är större än normalt, speciellt i mars, mitten på maj eller början av november. Våga visa känslor – då blir du mer attraktiv! 22 januari kan bli starten på ny relation, eller slutet.

Stjärntecken: Så är stenbocken som person

Fiskarnas horoskop 2023

20 februari–20 mars

Familj & vänner

2023 har du goda möjligheter att samla familjen, bäst är från augusti och året ut. Det kan bli perioder första halvåret då det sker förändringar, eller då det måste fattas beslut, som får stora konsekvenser. Om du vill förändra så är mitten på februari och de första dagarna av mars perfekt. I mitten på mars kan missförstånd uppstå, red ut så snabbt ni kan, helst innan april. Flytt eller byte av bostad är bäst i juni.

I juni knyter du band, kanske till en äldre person, som du anförtror dig till och får hjälp av. Du får nya vänner via intressen du utvecklar. Från mars/april upplever du dina vänskapsrelationer på ett nytt sätt.

Vardag

Du är inte mycket för att inviga andra i dina vardagliga utmaningar. Du vill ge uttryck av att allt löper på smidigt. Men det vore bra om du vågade prata om vad du behöver för att må bra. I april, juli, september och december har du stora möjligheter att få uppfyllt dina önskningar. Arbetsmässigt blir det lugnare från april.

Kärlek

Fasta förhållanden får ett bra år, främst andra halvåret. Första dagarna i mars kan du utöka ditt känsloregister. Om du tillåter det, finns nya vägar i kärlekslivet, även med en fast partner. Ju fler olika känslor du investerar i förhållandet, ju mer får du igen.

Singel? Goda chanser att hitta en partner, eller träffa någon helt utan förpliktelser. Speciellt i mitten på mars, början av september och slutet på året. Kärleken blomstrar, om du bara vill och tillåter det.

Stjärntecken: Så är fiskarna som person

Vattumannens horoskop 2023

21 januari–19 februari

Familj & vänner

En flytt kan bli aktuell, om det inte redan skett. De astrologiska aspekterna är gynnsamma. Sista dagarna i mars kan vara betydelsefulla gällande boende. Ignorera inte ditt behov av förändring. Du kan hitta roliga och konstruktiva lösningar som är bra för alla i familjen. Från maj månad ökar fokus på hem, familj och din framtid – och generationerna före dig. Om familjen är utspridd geografiskt så försök samla alla andra halvan av mars, i början av maj eller i december. Fram till juni umgås du mycket med vänner. Sedan startar en ny fas. Ni ses inte lika mycket, men håller kontakt ändå.

Vardag

Vattumän har ofta behov av närhet. Vissa har nog med sig själva och njuter av frihet. Vardagslivet har utmaningar under första halvåret. Både praktiska saker och frågor om förhållanden ska avgöras. Till sommaren är du redo att tackla framtiden – med en stor optimism. Du får mer ro. Stressigast, antingen på grund av egna projekt eller jobbet, blir i februari och maj. Din ekonomi är i fokus under mars, troligen får du jobberbjudanden. Kanske rör det sig om flera intäktskällor.

Kärlek

Kärlek ska levas och märkas. Du har haft en tendens att tackla känslor utifrån teorier. Det ändras från och med mars. I april, juni, oktober och december bör ni boka in tid för bara er två.

Singel? I år finns många möjligheter att hitta den rätte. Håll uppsikt och var extra social. Du kommer att möta så många nya människor! Början av mars, april och maj är bäst månader.

Stjärntecken: Så är vattumannen som person

Svensk översättning: Susanne Lindén

Årshoroskop för 2023: Så blir ditt kärleks- och vänskapsår
Årshoroskop 2023 för alla stjärntecken
En värmande äppelglögg – prefekt till julminglet
0:45

Efter reklamen: En värmande äppelglögg – prefekt till julminglet

(0:45)

Slå på ljud