Artikeln innehåller reklamlänkar

Quiz: Har du koll på förkortningarna i nätspråket?

Förkortningar i mobilspråket.

Foto: Shutterstock/TT

Idag skriver många, framförallt ungdomar, snabbt och talspråkligt med korta, ofullständiga meningar och många förkortningar. Har du koll på vad förkortningarna betyder? Ta vårt quiz och kolla om du har koll!

Mobilspråket har idag blivit ett helt egen språk och många använder förkortningar för att uttrycka vad de menar.

Man kan kalla det för det förkortade språket och slang som vanligtvis används för textmeddelanden på mobiltelefoner eller annan internetbaserad kommunikation som e-post och snabbmeddelanden.

Har du koll på vad förkortningarna betyder? Ta vårt quiz och testa dig!

Quiz: Kan du förkortningarna i mobilspråket?

Digitant-böckerna hjälper dig!

Perfekta för dig som vill lära dig det digitala mer eller kanske som en present till någon du vill hjälpa med ett digitalt utanförskap!

I böckerna Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet får du lära dig grundläggande saker om digitalisering och hur du får mest nytta av din smarta telefon, dator och läsplatta.

Du får till exempel lära dig hur du kommer igång med att betala räkningar, mejl och Facebook och hur du gör ditt liv smidigare med hjälp av olika digitala tjänster som autoreply på mejl. I båda böckerna finns en ordlista över vanliga ord på internet och förklaring till vad olika uttryckssymboler betyder!

Läs mer och beställ bok 1 här (länk till Allas shop)

Läs mer och beställ bok 2 här (länk till Allas shop)