Annons
Annons


Pepparkaksrutor med lingon


Långpannerutor med pepparkakssmak och syrlig glasyr.

Adventsgott! Underbara rutor med pepparkakssmak och syrlig glasyr.

ca 40 rutor
Tid: ca 40 min

200 g mjukt smör
3 dl farinsocker
4 ägg
2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
6 dl vetemjöl
1 1/2 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma el ingefära
2 tsk bikarbonat

Annons

Glasyr:
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl florsocker
fint rivet skal av 1 citron

Garnering:
1–1 1/2 dl lingon
ev lingonris

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och sylt.
2. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, 35×25 cm.
3. Grädda i 175° ca 25 min, prova med sticka. Låt svalna.
4. Blanda glasyren och smaka av med citronskal. Bred på glasyren och strö över halvfrusna lingon. Garnera gärna med lingris. Skär i rutor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(51)
(6)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…