Kärlekshoroskop för 2023: Så blir ditt kärleks- och vänskapsår

Till vänster: Lyckligt kärlekspar ler mot kameran. Till höger: Två vänner håller upp händerna i luften ståendes på en blomsteräng.

Foto: Unsplash.com

Blir 2023 året då du träffar den rätte? Bokar du drömresan med dina vänner eller väljer du att satsa på ett nytt jobb? Vår astrolog Cathrine Oppenheim hjälper dig att hitta perioderna då du bör hålla ögonen öppna och dra fördel av att livet rör sig i en ny riktning.

Ett nytt år och nya möjligheter!

För det blir ett år av förändring, det ser planeterna till. Det inleds på allvar i mars när Pluto skiftar från Stenbocken till Vattumannen.

Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken
1:33

Efter reklamen: Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken

(1:33)

Slå på ljud

Under 2023 befinner sig också Jupiter i Oxens tecken. Det ger hopp om tillväxt i samhället, att vi ska kunna dra nytta av Jupiters vänlighet och gå mot en stabil ekonomi.

Vädurens horoskop 2023

21/3–19/4

Kärlek

Den aktiva väduren kan förvänta sig förändring, även om kärlek inte är högst på agendan. Bäst möjligheter att möta någon är i januari-mars. I etablerade förhållanden är man trygg, intimiteten kan vara låg, men vänskap är också viktigt i ett förhållande. Romantiken blommar i maj, oktober, november och december. Din partner kan ha det tufft i januari, mars och juni. Var stöttande!

Singel? Maj och oktober är då du möter kärleken.

Vänner

Saturnus står fram till april i ditt vänskapsfält, vilket kan innebära att du stängt ute dina vänner. Strunta i dem som inte är på din våglängd. Sök upp dem du känner dig trygg med, som funnits där sedan barndomen. Bäst tidpunkt för att samla vänner och bekanta är i slutet av mars och i mitten på oktober.

Framtid

Från april blir arbetssituation mer stabil. Förändringsarbete kan ha präglat de senaste åren, men nu blir det lugnare. Många vädurar byter jobb under 2023. Nya horisonter väntar!

Stjärntecken: Så är väduren som person

Tvillingarnas horoskop 2023

21/5–21/6

Kärlek

Kärleken är på topp. Du är romantisk, men visar det inte alltid. I fasta förhållanden blir det många fina upplevelser. Planera in dagar bara för er två runt 10 augusti och 18 december. Andra halvåret ändras tempo och närvaro. Mer hemliv och färre aktiva semestrar. Njut av en period som jordar din tillvaro.

Singlar är hetast i juni, juli, november och december.

Vänner

Du är van vid full fart med vännerna, ni älskar gemensamma upplevelser. 2022 har det rört sig många människor i din krets. Från maj månad blir det lugnare, ditt sociala liv förändras. Bäst period för umgänge är i april och juni, samt i november och december.

Framtid

Ditt jobb och dina framtidsplaner upptar en stor del av ditt liv. I år kan också ett spirituellt intresse vakna och du upplever nya dimensioner i livet. Du kommer vidare i sökandet av din identitet.

Stjärntecken: Så är tvillingarna som person

Oxens horoskop 2023

20/4–20/5

Kärlek

Uranus står i ditt stjärntecken, du längtar efter förändring. Har du ett harmoniskt förhållande, så är det inte relevant. Mycket är på gång för båda i relationen, ni saknar ibland tid. Planera kärlekstid januari-mars. Just i mars ska du ha extra fokus på din partner som behöver uppmärksamhet. I juli är kärleksinitiativen få, planera inte semester då.

Singlar har lättast att träffa någon i maj, juli, oktober och december. Från juli till slutet på december är du extra charmerande och flirtig.

Vänner

Vänskapsrelationerna har varit flyktiga senaste åren. Du lär dig acceptera att vänskap kan förändras. Odla ditt sociala liv från slutet av januari till och med februari. Dagarna runt 15 februari är extra viktiga. Bästa tiden för djupare samtal med vänner är i mars, maj och oktober. I maj utökas din vänkrets.

Framtid

Året bjuder på förändring som leder till mer oberoende. Inom olika delar av livet. Du får mer frihet och en känsla av nystart.

Stjärntecken: Så är oxen som person

Jungfruns horoskop 2023

23/8–22/9

Kärlek

Kärlek är viktigt för dig, men planeterna har inte varit på din sida senaste åren. Du åsidosätter ofta dig själv för din partners skull. Du vill ha en stabil relation men, saker kan förändras. Om du har en bra relation så är bästa perioden augusti-december. I maj ska du stötta din partner som har utmaningar, men slå inte knut på dig själv. Du orkar investera mest i förhållandet augusti-oktober.

Singel? Om du gillar någon, så var tydlig i din kommunikation. Missförstånd tenderar upprepa sig. Bäst dagar för dating är i mars, juni och oktober.

Vänner

Du har fina vänner, många betraktar dig som en del av sin familj. Men ibland kommer de lite tätt på och du drar dig undan. I början av maj, september och sista delen av oktober kan det bli lite väl mycket. Håll låg profil så det inte blir sura miner.

Framtid

I mars känner du behov av förändring i din vardag eller på jobb. Nu inleds en tid då du intuitivt känner vad som är rätt. Det kräver experimenterande, men ditt sjätte sinne hjälper dig.

Stjärntecken: Så är jungfrun som person

Lejonets horoskop 2023

23/7–22/8

Kärlek

Kärlekslivet blomstrar! Du eller din partner kan ha känt att vissa krav eller förväntningar måste infrias. Från mars lyfts detta ok, var öppen för förändringarna. Din partner kan behöva tid för egna intressen, sannolikt vill du ha mer närhet. Lär av din partner! Om förhållandet gått i stå, bjuder året på förvandling om du bara tillåter och bjuder till. Bäst tid i relationen är april, juni, oktober och december.

Singel? Du har stark attraktionskraft årets tre första månader. Bäst tidpunkt för att möta en partner är förutom januari-mars, september, november och december.

Vänner

De senaste åren har en eller flera vänner varit en stor del i ditt liv, det fortsätter fram till april. Där efter får du ta initiativ i relationen. En speciell vän behöver stöd i februari, juli och augusti.

Framtid

Det kan bli förändringar på jobbfronten, vissa lejon vill ta ett sabbatsår eller gå i pension. Det är tid att ändra inriktning i livet, stjärnorna står rätt. Ta chanser som uppstår!

Stjärntecken: Så är lejonet som person

Kräftans horoskop 2023

22/6–22/7

Kärlek

De senaste åren har kärleken uppfyllt dig, du har fokuserat mer på din partner än på dig själv. Det ändras 2023. Kanske är det din partner som ändrar något i sitt liv. April, slutet av juni, oktober och december är bra perioder för att boka in kärlekstid och resor. Eventuella relationsproblem sker i mitten på februari, någon dag i maj eller november. Prata ut!

Kräftan är inte mycket för lösa förbindelser. Singlar har stor chans att hitta den rätta. Kortare relationer kan uppstå 1 februari, i maj ­eller november.

Vänner

Årsskiftet blir hektiskt med familj och vänner. På senare år har du upplevt hur vänskap pausats och återupptagits. I år kan en vän leva eller bete sig på sätt som du har svårt att vara okej med det. Försök se mellan fingrarna. Ny viktig bekantskap sker i maj, det hjälper dig se på tillvaron på nytt sätt.

Framtid

Under året blir det skiften och förändringar som du värdesätter. Relationen till kollegor, vänner och din partner ändrar karaktär, det gör det lättare för dig i alla sociala sammanhang.

Stjärntecken: Så är kräftan som person

Vågens horoskop 2023

23/9–22/10

Kärlek

Kärlek är viktigt för vågen, vissa förväxlar vågens omsorg med kärlek. Du vill att din partner ska känna sig i centrum, värdesatt och älskad. Ibland glömmer du därför dina egna behov. Harmoni och inga fnurror på tråden är melodin. Om ett nytt förhållande inletts i hektisk takt i fjor, kanske ni inte lärt känna varandra. I sommar får ni tid att gå djupare in i relationen. 2023 ger i fasta förhållanden mindre tid att odla kärleken. Januari-mars är ni båda närvarande. Ställ inte för stora krav på din partner i maj, juli och oktober-december. Stötta!

För singlar kan känslorna ha gått på lågvarv, från mars ändras det. Tänk inte bara, agera! Våga bryta gränser och tabun. En fast partner hittar du bäst i januari, mars och maj.

Vänner

I januari ska du vara extra social med familj och vänner. Under augusti blir du tajt med en vän – som kanske försöker överträffa dig… I oktober möter du nya vänner, våga släppa in!

Framtid

Fokusera på dig själv och dina intressen. Våga utforska och prova nytt. Vad gillade du som ung? Kanske finns ambitioner du ännu inte infriat som pockar på att uppfyllas.

Stjärntecken: Så är vågen som person

Skorpionens horoskop 2023

23/10–22/11

Kärlek

Om du har en partner kanske intensiteten i år inte är på samma nivå som tidigare, men det behöver inte vara ett problem. Speciellt om förhållandet är väl fungerande och vilar i sig själv. Bäst är årets tre första månader. Lägg då tid på förhållandet, sedan blir det fokus även på annat. I maj och oktober-december peekar engergin – boka kärlekstid i kalendern.

För singlar är maj, augusti och oktober bäst för att hitta den rätta. Men se upp så att du inte hamnar i en relation du inte trivs i, framför allt i augusti. Då har du inte mycket tid att investera i ett förhållande.

Vänner

I motsats till i fjor, ägnar du i år mycket tid med vänner och bekanta inom olika fritidssysselsättningar. Speciellt i april och juni. Kommer någon vän för tätt på i oktober eller december så värdera ert förhållande.

Framtid

Senaste åren har du funderat mycket på din familj, ditt liv och din bostad. Teorier har formats, nu får du testa dem. Tankar kring ägodelar, vilka resurser du har behov av både materiellt och fysisk. Tiden är rätt för att lägga planer för jobb och karriär.

Stjärntecken: Så är skorpionen som person

Skyttens horoskop 2023

23/11–21/12

Kärlek

Kärleken har fina förutsättningar. Den mogna skytten ha bra fart i kärlekslivet fram till maj. Du är uppfinnings- och initiativrik och uppskattad av din partner. Fina perioder väntar under sommaren, men även under hösten och vintern. Augusti-september är din partner svår att få med på spontana idéer. Utmaningar sker i juli eller slutet av oktober. Skruva ner tempot i maj, lyssna inåt så får du en trygg och harmonisk vardag.

Singel? Den rätte hittar du lättast i maj. Innan dess har du inte ro och tid att engagera dig. Kring 1 augusti finns också möjligheter, då sammanfaller både energi och intresse.

Vänner

Dina vänner är prioriterade, de är ofta behagliga och kulturellt intresserade precis som du är. Juni-september kanske du behöver en paus från vänkretsen? Hösten blir stabilare på det sociala området.

Framtid

Andra delen av 2023 blir mer rofylld än den första. Nya ämnen och frågor upptar din tid, du uppskattar regelbundenhet i vardagen. Fokus läggs på sociala relationer och du tänker kanske över var du vill bo. Året blir generellt sett en succé!

Stjärntecken: Så är skytten som person

Fiskarnas horoskop 2023

20/2–20/3

Kärlek

Kärleken är fin från april. Fasta förhållanden får ett bra år, främst andra halvåret. Då har du lugnet att njuta av kärleken. I början av året är det stressigt och du hinner inte tänka på de små detaljerna som är så viktiga. Första dagarna i mars kan du utöka ditt känsloregister. Om du tillåter det, finns nya vägar i kärlekslivet, även med en fast partner. Håll fokus och var jordad när du är tillsammans med den du älskar.

Singel och vill hitta någon? Speciellt i mitten på mars, början av september och slutet på året är bra perioder. Kärleken blomstrar under året, om du bara vill och tillåter det.

Vänner

Ny vänskap kan utvecklas och bli långvarig. I juni knyter du band, kanske till en äldre person, som du anförtror dig till och får hjälp av. Du njuter av god struktur och lugn och ro i ditt liv. Dina vänner är ofta knuta till ditt arbete, men nu kan andra intresseområden ge dig nya vänner.

Framtid

2023 ger dig ro för att komma på vad du vill på lång sikt. Områden som har med ekonomi och investeringar hamnar i fokus. Du blir överraskad när du upptäcker att du är bra på det. Prova flera infallsvinklar innan du kastar dig ut på ett äventyr. Oavsett var i livet du befinner dig, så har du möjlighet att etablera ett fundament, som du kan vila på och möta framtiden från.

Stjärntecken: Så är fiskarna som person

Stenbockens horoskop 2023

22/12–20/1

Kärlek

Senaste åren har du reviderat förhållande och nära relationer, delvis på grund av ett behov att gå din egen väg. Du vill inte vara ensam, men behöver hitta dig själv. Du vill ha ett förhållande med tillit, högt i tak och frihet att söka det du saknat. Bäst tid för kärlek finns i april, juni, oktober och december. Att prata ut om förhållandet sker bäst i januari, då kommer ni närmre varandra. Gradvis blir du mer öppen.

Singlar öppnar upp för att visa sina känslor och blir mer attraktiva. 22 januari kan bli starten på en ny relation, eller slutet på ett löst förhållande. Kärleken hittar du bäst i mitten på mars, mitten på maj eller början av november.

Vänner

Du har nära vänner, många ända sedan barndomen. Du gör allt för vänskapen och året blir bra. Kanske lite gnissel under sommaren, men det reds snabbt ut. En vän kan i augusti vara lite gränsöverskridande. Du följer det på avstånd.

Framtid

Vardagens jäkt och stress passar dig. Men det lättar lite under årets första månaderna. Du lägger mindre vikt vid att allt måste vara på ett visst sätt och improviserar mer. Runt 3 mars har du tunga uppgifter, som tenderar att gå i stå.

Stjärntecken: Så är stenbocken som person

Vattumannens horoskop 2023

21/1–19/2

Kärlek

Kärlek ska levas och märkas. Du har en tendens att tackla känslor utifrån teorier. Det ändras från och med mars. Du blir mer uppmärksam på dina känslor, ta chansen att utforska ditt inre. Din partner kommer genast att märka skillnaden. I april, juni, oktober och december bör ni boka in tid för bara er två. Om något i förhållandet måste diskuteras, gör det i mitten på februari. Löser ni det inte, dyker frågan upp igen i augusti.

Singlar får stora möjligheter 2023. Var mer social än vanligtvis, då möter du många nya människor. I början av mars och april, samt i maj är bäst månader.

Vänner

Fram till juni umgås du mycket med vänner. Sedan startar en ny fas. Ni ses inte lika mycket, men håller kontakt ändå. Om något behöver redas ut med någon vän är dagarna kring 19 maj bra för att mötas och inspirera varandra.

Framtid

Du har haft en känsla av stagnation, att det varit svårt att utveckla vissa delar av ditt liv, 2023 kommer du vidare. Men du får tumma på en del av dina principer. Det väcks en lust att utforska dig själv och dina handlingsmönster. 2023 blir året då du planlägger eller finner vägar som för dig mot dina framtida mål.

Så gör du festlig glöggsangria med granatäpple
0:53

Efter reklamen: Så gör du festlig glöggsangria med granatäpple

(0:53)

Slå på ljud
Stjärntecken: Så är vattumannen som person

Svensk översättning: Susanne Lindén

Årshoroskop för 2023: Astrologens råd kring familj, arbete och fritid
Årshoroskop 2023 för alla stjärntecken