Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar
Brand logo

Sommarhoroskop juni – augusti 2023

15 maj, 2023 
Tanja Dyredand

Nyfiken på hur din sommar kommer att bli? Tanja Dyredand bjuder på ett fullmatat sommarhoroskop för alla stjärntecken.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Väduren

21/3–19/4

Sommarsolen strålar verkligen åt ditt håll kära Väduren! Om våren inneburit mycket arbete och planering, är det dags att ställa in sommarsiktet mot både festligheter, partnerskap, familjetid och nya äventyr! Fullmånen i Stenbocken 3/7 blir startskottet för en bubblande kosmisk energi, som håller i sig hela juli ut, och nu kan allt verkligen hända. Du kan ena dagen vara festsugen och full av partykarisma, för att nästa dag längta efter återhämtande lugn ensam eller med vänner och familj.

Bara att njuta av livets berg och dal-bana och spänna fast bältet! När sedan Lejonperioden infinner sig i augusti kan du bli mer insiktsfull men även känna dig mer kreativt skapande. Ta sommaren i år lite som den kommer och var beredd på att befintliga planer snabbt kan förändras: detta navigerar du bäst genom att ha både tålamod och en stor portion humor, något du är en fena på!

Motto: Sätt dig själv i första rum!

Oxen

20/4–20/5

Du har en spännande sommar framför dig bästa Oxen! Här konspirerar kosmos inom dina områden för nya möjligheter och plötsliga händelser!

Annons

Spännande planeten Uranus, som står för livsinsikter, ger dig extra skjuts att våga testa nya vägar framåt. Även om du är en vän av ordning, rutiner och ofta föredrar att saker görs som de alltid har gjorts; kan du i sommar tillåta dig att gå utanför din komfortzon! Varför inte resa iväg till ett helt nytt resmål, eller boka in en sommarkurs i något du tidigare drömt om att förverkliga?

Perioden från nymånen i kräftan 17/7 fram till fullmånen i Vattumannen 1/8 är perfekt att rikta in dig på drömmar. Nu kan även något du väntat på äntligen bli av, eller du kan få besked som är i en bra riktning för dig! Ta denna sommar och fundera över vad i livet du drömt om och vad du vill förverkliga! Tänk på att livet är här till för att levas, och du om någon är bra på att sätta guldkant på din tillvaro. Njut av livet bara som du kan!

Motto: Drömmar är till att besannas!

Tvillingarna

21/5–21/6

Välkommen till en härlig tid, bästa Tvillingarna! Som ett av zodiakens mest lekfulla, och intellektuella tecken är frihet och framåtanda något att ta fasta på denna sommar! Din spontanitet kan göra att nya människor kommer in i ditt liv, vilket kan leda till nya samarbeten men även öppna upp helt nya vägar i livet.

Annons

Om förändringarnas vindar blåser din väg: var öppen, nyfiken och lyssna till din intuition innan du tar beslut! Din sociala natura får extra skjuts i mitten av juli och förstärks ytterligare när Lejonperioden startar runt 22/7. Nu kan du längta efter att roa dig men även att resa och uppleva nya saker! Ta vara på oändligt ljusa nätter, res och förläng festlighetskänslan vid varje tillfälle som ges. Sommaren är här för att levas till fullo och njut av att vara festens mittpunkt!

Motto: Upplev nyfiket nya saker!

Kräftan

22/6–22/7

Allmänt Grattis bästa Kräftan som fyller år nu! Solen strålar in i ditt tecken och ger dig extra energi till både familj, hem, ambition, karriär, resa och nöjen! Fullmånen i Stenbocken 3/7 påminner dig om att mer tänka på dig själv. Ibland värnar du mer om andra än dig själv, och du mår bra av att ta mer plats och även låta dina behov bestämma vad du vill unna dig denna sommar, snarare än att bara dansa efter andras önskningar!

I julivärmen passar det dig perfekt att ordna i hemmet, göra vackert, men även njuta av familjetid. Augusti kan göra dig mer äventyrslysten och nu kan resande ge extra glädje till denna sommar. Din absolut mest magiska tid i år, för både resa, kärlek och livets mumma, inträffar runt 8/8!

Annons

Motto: Sätt dig själv i första rum!

Lejonet

23/7–22/8

Allmänt Bästa Lejonet, grattis till dig som fyller år! Redan midsommarhelgens glans sätter planetär tonalitet för din sommar, då både kärleksplaneten Venus och heta Mars dansar in i ditt tecken. Nu är en perfekt tid för dig att sätta upp nya livsmål, och se över gamla, samtidigt som Venus drar upp känslor av både romantik och passion, inte bara till andra utan även till livet som helhet.

Du kan känna dig både social, ressugen och kreativ, vilket skapar en gynnsam härlig tid att göra sådant som laddar dig med glädje, så att du är påfylld när hösten kickar in med kraft. Nu passar det också perfekt att träffa nya människor och utöka din bekantskapskrets: något som kan öppna fler dörrar än du väntat!

Motto: Sikta mot stjärnorna!

Jungfrun

23/8–22/9

Välkomna dig själv till en superhärlig tid bästa Jungfrun! Även om god planering kan ge din sommar trygg inramning, kan du denna sommar välkomna din nyfikna och äventyrliga persona lite extra. Har du haft en stressig vår mår du bra av lite stillsam egentid med nära och kära i början av juli och det är en fin tid för inre reflektion.

Annons

Du kan också bli lite extra sentimental och tänka på livets stora frågor. Men när sedan nymånen hamnar i Kräftan 17/7 och solen i Lejonet 22/7 höjs temperaturen rejält på denna sommar: nu öppnar sig en underbar tid för att njuta fullt ut, sätta guldkant på tillvaron och se varje sommardag (och natt) som en spännande resa!

Vågen

23/9–22/10

Du har en härlig sommar framför dig bästa Vågen. Planeterna påminner dig om att balans på alla plan är något du verkligen behöver. Har du haft en fullsmockad vår, boka nu in avslappning och lugn tid på semestern. Det är en underbar tid för kreativitet och självförverkligande, något som passar din inspiration.

Måla, fixa, gör om hemma och fundera på vilka drömmar du har att förverkliga. Skriv gärna upp reflektioner och skapa goda nya vanor för både kropp och själ. När sedan fullmånen strålar in i Vattumannen 1/8, blåser förändringars (och möjligheternas) vindar din riktning. Nu kan saker som stått i stå plötsligt få fart, främst inom karriär.

Annons

Det är också perfekt tid att väcka ditt vagabondhjärta till liv, njuta av utåtriktade sociala sammanhang och boka resa, gärna till något ställe du aldrig besökt förr!

Motto: Förverkliga dina drömmar!

Skorpionen

23/10–22/11

En magisk tid vänta dig bästa Skorpionen! Midsommarhelgen och ljusa nätterna väcker livsgnistan lite extra och det är en underbar period att skifta din inre kompass och omfamna nya upplevelser. Det kan vara att välja ett nytt resmål eller börja umgås med nya människor.

Passa också på att ta hand om ditt hem och att boka in härlig kvalitetstid med nära och kära. Augusti skapar spännande möjligheter i olika riktningar, och här kan en spännande ny möjlighet öppna sig, som blir livsförändrande

Motto: Nya upplevelser förgyller!

Skytten

23/11–21/12

Solen banar väg för en fin sommar bästa Skytten! Du är inne i en underbar tid för resa och relationer av alla slag. Njut av sommarens ljus och värme med vänner och familj. Med nymåne i Kräftan kan du även bli lite mer av en hemmakatt och söka efter livets mening, för att sedan lagom till 22/7 och sol i

Annons

Lejonet pockar restarmen på din uppmärksamhet. Låt frihetskänslan svämma över nu, njut och upplev nya platser! Nymåne i Lejonet kan göra dig lite extra dagdrömmande, och ämnen inom andlig utveckling och psykologi kan ge nya insikter. Att vidga perspektiven ger nya utvecklingsmöjligheter långt in på hösten!

Motto: Väck din inre vagabond!

Stenbocken

22/12–20/1

Ta dig tid för semester och njutning, bästa Stenbocken! Det är ibland svårt att lägga sin ambitiösa personlighet åt sidan och hänge sig fullt ut åt att faktiskt bara vara: men det är du värd efter denna fartfyllda vår! Sommaren ger möjlighet till både härliga sociala upptåg med vänner och familj, som nya spännande upplevelser! Fullmånen i ditt tecken 3/7 sätter fokus på ditt inre, liksom lärande av alla slag.

Du kan även bli extra motiverad att förverkliga drömmar, känna en stark längtan att förstå större livssammanhang och lära dig något helt nytt. Nu är en gynnsam tid att sätta upp nya livsmål, fördjupa dina intressen eller boka in en sommarkurs inom något du aldrig testat förut: silversmide, surfkurs eller hoppa fallskärm, bara din fantasi kan sätta gränserna!

Annons

Kom ihåg att då allt-kan-hända-planeten Pluto påverkar din sommar: kan du räkna med att planer kan snabbt förändras. Ta förändringarna med ro och se dem som möjligheter snarare än utmaningar. Denna sommar är till för dig, det är din tid nu!

Motto: Nya insikter förgyller livet!

Vattumannen

21/1–19/2

Låt sommarvärmen stråla mot dig nu bästa Vattumannen! Mycket har hänt planetärt för dig denna vår och sommaren är inget undantag. Din magiska förmåga till nyskapande riktningar får komma till sin rätta inom njutning, resa, hem, familj och vänner! Midsommarhelgen kickar igång din festnerv för att sedan skicka fokus till kreativt skapande i alla former.

Gör om hemma, gör fint, renovera, måla, sy, fixa och dona: ja all typ av kreativt skapande ger extra skimmer till din sommar. Undvik att fastna i smådetaljer då de saktar ned din drivkraft, lyft istället blicken och se på helheten!

Fullmånen i ditt tecken 1/8 väcker sedan din inre vagabond och nu är perfekt tid att resa, uppleva nya saker och träffa nya människor! En minnesvärd sommar är underbar att blicka tillbaka på när höstens kyla kommer!

Annons

Motto: Låt kreativiteten flöda!

Fiskarna

20/2–20/3

Välkommen till en drömmarnas sommar bästa Fiskarna! Nu lyser sommarsolen åt dina områden inom njutning, vänner, drömförverkligande och kärlek! Efter midsommar vandrar din härskarplanet, drömmiga Neptunus, in i ditt tecken och nu är en perfekt tid att hitta mer inspiration, intuition och livsperspektiv.

Skriv gärna ned reflektioner och insikter så kan de hjälpa dina mål framåt. När Lejonets tid öppnar sig runt 21/7 väcks ditt rörelsesug. Du är attraktiv, entusiasmerande och har en lysande tid för njutning och sociala tillfällen fortsatt hela sommaren. Känner du dig rastlös?

Boka då in en spontan resa och tänk på att allt inte behöver vara så komplicerat: låt ältande också ta lite semester så att du kan vara mer närvarande här och nu!

Motto: Besanna dina drömmar!

Annons