ANNONSSAMARBETE MED SKAPAMER.SE
Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Maximera ditt hemmakontor

26 maj, 2020 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sofia Carlberg
Jobbar du mycket hemma och vill piffa till hemmakontoret för att trivas ännu bättre och samtidigt bli mer produktiv och kreativ? Då ska du plocka fram din kreativa ådra och kolla hit!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Våren 2020 är vi många som tillbringat i hemmets ”lugna” vrå. Kanske har det varit lugnt för somliga, eller så är hemmet fyllt av tonåringar som pluggar på distans och en partner som också jobbar hemma. Och plötsligt har hemmet blivit så mycket mer än bara ett hem.

Om du redan hade ett kontor hemma har du kanske tillbringat din tid mest där, men om inte så har kanske köksbordet eller en hörna i vardagsrummet fått agera arbetsplats.

Och om du vid det här laget börjat tröttna lite på kontoret där hemma finns det ett par saker du kan göra för att känna lite flow i arbetet igen. Det är dags att pimpa ditt hemmakontor!

Få energi

Piffa med vackra blommor och drick endast te och kaffe ur favoritkoppen.

Försök att piffa upp din arbetsyta med lite snygga detaljer så som du gör med resten av hemmet. Placera härliga växter eller blommor på skrivbordet eller din arbetsyta. Det ger både energi och blir ett snyggt blickfång!

Ställ ditt lite konst du gillar och investera i bra förvaring, till exempel en korg där du lägger arbetspapper och eventuellt laptop när arbetsdagen är slut. Om du har en tråkig trälåda så kan du vara lite kreativ och måla den i en färg som gör dig glad och som passar resten av inredningen. Och varför inte måla en egen tavla som piggar upp en tråkig vägg framför skrivbordet.

Just nu får du dessutom 15% rabatt (om du anger koden vårpyssla15 i kassan) på allt material hos Skapamer.se (reklamlänk) där du hittar allt från konstnärsmaterial till sprayfärger med mera.

Dämpa ljud

Lägg en mjuk och mysig matta under ditt skrivbord om du nu sitter och jobbar vid ett sådant. En matta är inte bara mysig att ha fötterna på, den kan också hjälpa till att dämpa ljud och eko om du hänger mycket i digitala möten.

Tänk på ljuset

Bra belysning är viktigt och konst på väggarna kan höja din kreativitet!

Har du suttit och arbetat med endast en taklampa? Att investera i bra belysning kan vara en god idé, då du slipper bländas eller inte få ljuset koncentrerat där du vill. Investera i en lampa du kanske haft span på och som nödvändigtvis inte är just en arbetslampa, men ändå är en lampa som går att rikta. Eller så gör du din egen lampa som definitivt blir en snygg inredningsdetalj till hemmakontoret.

Möblera om

Om du har möjlighet att sitta mitt i ett rum eller åtminstone flytta ut ett bord från väggen – testa det! Det är skönt att kunna gå runt bordet och det är trist att sitta och stirra in i en vägg när du jobbar. Allra bäst är om du kan ställa ett bord framför ett fönster så du kan vila blicken i fjärran när du tar dina mikropauser.

Om du vill skapa egen snygg förvaring eller pimpa den du redan har med färg eller annat så finns alla pysseltips och allt material du kan tänkas behöva inne hos skapamer.se (reklamlänk).