ANNONSSAMARBETE MED FREIXENET

Fixa en lyxig dukning till vårens och sommarens kalas

Fixa en lyxig dukning till vårens och sommarens kalas
Trädgårdsfester, studentfirande och midsommar – låt din dukning vara grädden på moset på sommarens alla kalas.
Annons

Äntligen är årstiden här som för med sig kalas och fest med blomstrande prakt. Så varför inte kicka i gång våren och sommaren med en riktigt härlig fest. Oavsett om du står i startgroparna för att arrangera en studentmottagning, ett mysigt nationaldagsfirande eller en härlig midsommarfest – kan du (utöver god mat och dryck) låta dukningen spela huvudrollen för att skapa rätt stämning bland gästerna.

Duka med duk

Duk

Kanske har du en spetsduk som du kan låta löpa längs mittpartiet av bordet eller så låter du en spetsgardin agera duk dagen till ära. Hur fint kommer inte midsommartårtan stå sig mot spetsen?

Dekorera med frukt och kvistar

Dekorera bordet med frukter med bladet kvar som exempelvis persikor, citroner och päron. Här är det endas din fantasi som sätter gränser. En vacker äppelkvist på bordet blir en fin dekoration.

Låt miniflaskor agera glas

Något som gör dukningen lite extra festlig är att låta små miniflaskor agera dryckesglas. Sätt ett miljövänligt val av sugrör i och pimpa eventuellt flaskorna med vackra snören, kanske med vackra spetsband till trädgårdsfesten. Låt endast fantasin sätta gränser. Freixenets Italian sparkling rosé mini och Cordón Negro mini passar bra som sällskapsdrycker och kostar från 34 kronor.

Second hand-fynda dekoration

På second hand kan du hitta hur mycket fint som helst till din kalasdukning. Att ställa upp ett gäng antika ljusstakar i mässing eller silver förgyller dukningen även om du kanske inte vill tända ljusen tack vare vårljuset. Fynda också små olika vaser där du kan låta små enkla blommor ge färg åt dukningen.

Dekorera med blommor

Dekorera dukningen med blommor

Att enkelt vira in besticken i en servett och knyta med ett band och sedan sticka in en liten smörblomma eller någon annan fin blomma du gillar piffar helt klart din dukning. Låt små blombuketter vara en del av bordets arrangemang. Om det är studentmottagning du håller kan blommor i vitt, gult och blått vara en del av temat. Låt gärna blommorna härja fritt på bordet och håll duken och porslinet vitt. Tips! Torkade blommor är hett nu så varför inte lägga till lite torkade blommor i dekorationen.

Dela på:

Annons

Laddar