Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Loppistips Spartips Nostalgi Gratis noveller
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Pluma med fläder- och misoglaze

05 sep, 2025
author Jenny Thorell
Jenny Thorell
Pluma, även kallad kotlettkappa, är en saftig, mör och smakrik köttbit som passar bra att grilla. Här med smakrik fläder- och misoglaze.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Pluma med fläder- och misoglaze

Visste du? Namnet "pluma" kommer från spanskan och betyder "fjäder", eftersom köttbiten är fjäderformad.

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

6 portioner
Tid: 40 min

Du behöver

0,55 dl koncentrerad fläderblomssaft

1 msk vit misopasta

1 msk honung

1 tsk kinesisk soja

½ tsk vitvinsvinäger

1,2 kilo pluma (grisens nackdel eller fläskkarré i Iberico-stil)

Gör så här

1. Häll flädersaft i en kastrull och koka upp.

2. Tillsätt misopasta, honung, soja, olja och vinäger. Låt sjuda i 15 minuter tills glazen tjocknar något.

3. Förbered grillen för direkt värme.

4. Grilla pluman ca 3–4 minuter per sida tills köttet får fin yta och når 68 ° i innertemperatur.

5. Pensla glazen på köttet mot slutet av grillningen.

6. Låt vila några minuter före servering och pensla eventuellt på mer glaze vid servering.

Fler recept från City Gross hittar du här.