Pluma med fläder- och misoglaze

Pluma med fläder- och misoglaze
Visste du? Namnet "pluma" kommer från spanskan och betyder "fjäder", eftersom köttbiten är fjäderformad.
6 portioner
Tid: 40 min
Du behöver
0,55 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 msk vit misopasta
1 msk honung
1 tsk kinesisk soja
½ tsk vitvinsvinäger
1,2 kilo pluma (grisens nackdel eller fläskkarré i Iberico-stil)
Gör så här
1. Häll flädersaft i en kastrull och koka upp.
2. Tillsätt misopasta, honung, soja, olja och vinäger. Låt sjuda i 15 minuter tills glazen tjocknar något.
3. Förbered grillen för direkt värme.
4. Grilla pluman ca 3–4 minuter per sida tills köttet får fin yta och når 68 ° i innertemperatur.
5. Pensla glazen på köttet mot slutet av grillningen.
6. Låt vila några minuter före servering och pensla eventuellt på mer glaze vid servering.
Fler recept från City Gross hittar du här.