ANNONSSAMARBETE MED KENO
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Se bilderna när Annette, 54, lever ut ovanliga drömmen: "Aldrig för sent"

10 jun, 2024 
Emmy Altemyr
Förskolläraren Annette Nilsson har alltid drömt om att få skrida fram i färgsprakande klänningar och ståtliga peruker som under 1700-talets rokoko-era. När hon fick chansen att vara med om en bal på slottet gick barndomsdrömmen i uppfyllelse.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Hur ser din perfekta dag ut? Alla har vi olika svar på vad vi hade valt om vi fick göra verklighet av en dröm för en dag. Tack vare Kenos kampanj En perfekt dag fick Annette Nilsson, 54, från Skanör, chansen att uppleva sin stora rokokodröm.

– Med En perfekt dag uppmanade vi Kenos följare att berätta hur en drömdag skulle se ut, för chansen att få den porträtterad och inspelad som reklamfilm med sig själva som huvudrollsinnehavare, berättar Marie Dahl, Brand Manager på Svenska Spel Tur.

Annettes något ovanliga dröm har följt henne sedan barnsben.Emmy Altemyr

Annettes bal på slottet

Annettes perfekta dag började en tidig morgon i mars på Sturehovs Slott utanför Stockholm.

– Slottet var precis som jag föreställt mig, ståtligt och med en otrolig trädgård. Jag fick sätta mig i hår och makeup där det nålades fast en stor peruk i mitt hår och mitt ansikte målades vitt. Sedan snörades korsetten på. Hårt! Det var inte lätt att bära den i tolv timmar och jag har all respekt för dåtidens kvinnor som klarade av det, säger Annette.

Den flådiga rokoko-perioden har alltid lockat Annette och redan som barn under 70-talet brukade hon drömma sig bort till eran.

– Jag växte upp i ett arbetarområde utanför Malmö och min mormor jobbade på en färgfabrik så vi hade alltid massor av papper hemma. Jag brukade sitta och rita de franska, stora 1700-talsklänningarna och fantisera om att få bära dem.

Varför just rokoko?

– Jag gillar historia och lockas av lyxen i att kunna glida runt i vackra miljöer, iklädd vackra tyger och peruker och bara göra vad man vill. Rokoko var ingen grå period i historien, utan festlig och färgsprakande. Lite som jag!

Lyxiga detaljer i Annettes peruk.Emmy Altemyr

Under dagen spelades Kenos reklamfilm in, vilken porträtterade Annettes bal på slottet med henne själv i huvudrollen. Det blev dans, sång och skratt med de andra statisterna i den kungliga miljön.

– Det var väldigt speciellt att få uppleva sin dröm. När dörrarna slogs upp till salen skred jag in som en slottsdiva. Alla var där för mig och det var min dag.

Statister i magiska utstyrslar välkomnar Annette in i salen.Emmy Altemyr
Annette höll inte tillbaka under inspelningen: "Jag gav mitt allt!".Emmy Altemyr

Nyvunnet självförtroende

Likt många av oss har Annette fått sätta vissa drömmar åt sidan under livets gång.

– Jag har varit med om lite jobbiga saker i mitt privatliv, men efter inspelningen känns det som att jag har fått ett nyvunnet självförtroende.

Genom kampanjen ville Keno trotsa ålderism och utmana normer. Intresset för tävlingen var stort, med hundratals sökande.

– Livet är här och nu och man måste våga saker så att man inte ångrar sig. Det är aldrig för sent. Jag är så tacksam över att Keno anordnade den här tävlingen och för de fantastiska människor som jag fått träffa under resans gång, säger Annette.

Läs mer (länk till Keno).

Se bilderna från Annettes perfekta dag

Annette beundrar sitt nyvunna självförtroende.Emmy Altemyr
Dagens filmstjärna.Emmy Altemyr
Vackra miljöer i Sturehovs Slott.Emmy Altemyr
Dukning i rokoko-anda.Emmy Altemyr
Annette fick äntligen uppleva sin bal på slottet.Emmy Altemyr

Läs mer (länk till Keno).

-

AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se.