ANNONSSAMARBETE MED KENO
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Shama Persson och Therése Neaimé: "Därför blir livet bättre efter 50"

02 jan, 2024 
Marika Agestam Cederlund
Daniel Söderberg, Peter Morlor
Ålder är inget som hindrar Shama Persson eller Therése Neaimé. För Allas öppnar de upp sig i ett inspirerande samtal om ålder, representation och om att våga följa sina drömmar – oavsett var i livet man befinner sig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Livet blir bättre efter 50. Det budskapet kan de två vännerna, kollegorna och profilerna Therése Neaimé och Shama Persson skriva under .

Jag har aldrig varit lyckligare än vad jag är idag, säger Shama.

Det sägs att 50 är det nya 30, och ser man till Therése och Shama verkar det onekligen . Shama är en välkänd influencer och VD för en egen 50+-modellagentur, och Therése har en framgångsrik karriär som både sångerska, skådespelare och föreläsare. Hon välkomnade även nyligen sitt fjärde barn, vid 53 års ålder.

Therése Neaimé och Shama Persson delar även passionen för modellyrket.Privat, Peter Morlor

Känner ni er mer eller mindre vågade nu än när ni var yngre?

T: – Mitt självförtroende har kommit med åldern och jag är mycket friare i att våga min egen väg och stå för mitt eget uttryck idag.

S: Nyligen stod jag iklädd en genomskinlig body, mer eller mindre naken, i en underklädesbutik i centrala Stockholm. Eventet livesändes till en kvarts miljon människor. Jag vill inspirera andra till att lita sin egen storhet.

Hur kan man våga ta mer plats och jaga sina drömmar, även senare i livet?

S: – Byt ut självkritik till självuppmuntran. Jag vill lära mig dansa under 2024, något jag drömt om sedan jag var liten. Det är naturligt att känna sig dålig när man lär sig något, men jag försöker betrakta mig själv som ett barn och uppmuntra varje liten framgång. Fokuserar man de små stegen blir inte målet övermäktigt.

T: – Mitt råd är att bry sig mindre om vad andra tycker. Ingen kommer att tacka dig senare för att du höll igen bara för att göra någon annan nöjddet är härligare att leva med att man gett sina drömmar ett helhjärtat försök än tvärtom.

Våga följa dina drömmar även senare i livet, är Shamas och Thereses motto.Getty Images

Vad är det bästa med att åldras?

S: – Acceptansen och självkärleken. Jag har många år bakom mig som inte alltid varit lyckliga, men idag ser jag mig själv med varma och omtänksamma ögon. Livserfarenheten har gjort mig nyfiken framtiden.

T: – Att kunna ta beslut baserade tidigare erfarenheter. Det har även blivit viktigare för mig att leva livet fullt ut och att inte vänta med saker.

Kenos motto är att vara en vinnare i vardagen. Hur gör ni för att överkomma dagliga utmaningar och små segrar i vardagen?

T: – Jag ser varje dag som viktig. Livet är det som pågår varje dag medan många är upptagna med att längta efter något annat – semestern, helgen, pensionen... Försök att sätta guldkant tillvaron, om det gäller att stanna lite längre i parken med barnen eller att bjuda hem vänner en vanlig onsdagskväll.

S: – Jag prioriterar alltid det grundläggande som sömn, mat och att inte stressa, för att bra. Vinnare i vardagen är snälla mot sig själva.

_

AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se.