ANNONSSAMARBETE MED SKAPAMER.SE
Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Så snyggar du till uteplatsen med enkla medel

08 maj, 2020 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sofia Carlberg
Om du inte redan har gjort det är det hög tid att snygga till uteplatsen eller balkongen så den är helt redo för allt sommarhäng du kan tänkas ha där!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Med mer tid hemma kan det vara skönt att få iordning uteplatsen/balkongen så att det står redo för alla sköna sommarkvällar och helger. Dessutom kan det agera kontor nu under vardagarna om du jobbar hemma och vädret är på din sida.

Det viktigaste av allt på en uteplats eller balkong är lite sköna platser att hänga på –som några fina och sköna sittplatser, bra belysning, vackra blommor att titta på och kanske några sköna kryddor som kan förgylla sommarens matlagning.

Använd textilier

Om du vill skapa rumkänsla på balkongen kan du till exempel fästa ett vitt linnelakan på en krok i väggen och sedan sträcka ut den så den bildar ett skyddande tak mot solen, samtidigt som det skapar en mysig ombonad känsla. Några kuddar i en liten soffa därunder och du har ett mysigt krypin. En matta på golvet/marken skapar också känslan av ett innerum ute.

Gör om möbler

Har du ärvt gamla trämöbler till din uteplats eller har du hittat några på loppis som behöver en ny look? Testa att måla om eller spraya dem i någon ny färg. Varför inte en klarröd träbänk i trädgården eller ett kafébord i svart?

Piffa dina krukor

Trista krukor som sett för mycket vind, sol och regn i sina dagar? Inget problem! Med lite sprayfärg (reklamlänk) blir de som nya! Gör ett projekt över det hela och njut av att få vara lite kreativ. Tänk på att skydda golv och andra saker i närheten när du sprayar krukorna. När du gör om dem med lite färg är det egentligen bara din fantasi som kan stoppa dig. Kanske är det dags att någon av krukorna får ett mönster, varför inte prickar eller sicksack-mönster?

Kanske blir det rentav ett projekt i helgen att få ordning på uteplatsen så att den står redo nu när sommaren snart är här!

Just nu får du 15% rabatt på allt pysselmaterial (om du anger koden vårpyssla15 i kassan) hos Skapamer.se (reklamlänk).