ANNONSSAMARBETE MED GULDBREV
Lästips: BudgettipsMatprisernaSpartipsPengar

5 anledningar att sälja ditt guld i dag

16 mar, 2021 
Vad sägs om en spa-helg, ett lyxigt restaurangbesök eller något till hemmet som du verkligen önskar dig? Att sälja sitt guld är gott för både din plånbok och miljön – och det är inte krångligt alls. Här ger vi dig fem skäl att sälja ditt guld som inte används.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Många av oss har gamla smycken som inte har ett affektionsvärde och därmed mest ligger och dammar i smyckeskrinet – så varför inte göra något roligare för pengarna? Det finns flera skäl till att sälja sitt guld just nu – och tjäna en extra slant till just det du vill ha:

1. Guldpriset är skyhögt just nu

Guld har ett högt värde just nu och ligger för närvarande markant högre än det har gjort någon gång under de senaste fem åren, bortsett världsrekordnivåerna i slutet av 2020. Att värdet är så högt just nu har att göra med att guldpriset har en tendens att ligga högt under oroliga tider – som under den rådande pandemin. Därför finns det anledning att passa på att sälja sitt guld nu när guldpriset är högt och det finns indikationer på att det kommer att röra sig nedåt inom det närmsta halvåret.

2. Du har förmodligen mer guld än du tror

De flesta av oss har gamla smycken och guld som bara ligger i sina lådor och aldrig används. Och värdet på det är faktiskt högre än man kan tro. Det genomsnittliga värdet på det guld som vi har i byrålådorna som man vill sälja är 5 400 kr, baserat på försäljningsstatistik under 2021. Så kolla av vad du har (värdet per gram beroende på karat hittar du här).

3. Gör något kul för pengarna

Kanske finns du något du vill göra som du inte känner att du har haft råd med? I och med att man kan få bra betalt för sitt guld just nu så finns det stora möjligheter att unna dig något du verkligen vill ha eller boka in den där upplevelsen du inte kunnat lägga pengar på tidigare. När kunderna hos Guldbrev fick svara på enkäter om vad de använt sina pengar till var det tydligt att hemmet låg i fokus, som att fixa till ett växthus, renovera sitt hem eller köpa en ny tv. Kunderna har också lagt sina pengar på att bjuda familjen på spa och restaurangbesök.

4. Det är miljövänligt

Att sälja sitt guld är miljövänligt. Genom att guldet återvinns och används igen till nya smycken så minskar behovet att gräva upp nytt guld i gruvor. Gruvdrift har en väldigt negativ påverkan på miljön och klimatet genom utsläpp av koldioxid och skövling av ekosystem. Och visste du att så lite som 10 gram guld (ett halsband) kompenserar för över 200 mil bilkörning! Så återvinn ditt guld som inte används.

5. Det är enkelt!

Att sälja sitt guld har historiskt varit krångligt och det kan kännas svårt att veta vart du ska vända dig för att få en säker värdering. Att sälja sitt guld ska kännas smidigt och säkert och man ska få en bra betalning. Nuförtiden är det dock väldigt enkelt och man behöver knappt lämna sitt hem. Det krävs bara några få enkla klick för digitala lösningar som Guldbrev som har funnits sedan 2009 och haft 100-tusentals kunder. Det fungerar så enkelt att Guldbrev skickar hem ett brev gratis som man kan skicka tillbaka med sitt guld med utbetalning inom 24 timmar efter värdering. Alla försäkringar ingår, portot är kostnadsfritt och det är helt bindningsfritt.

LÄS MER OM HUR GULDBREV FUNGERAR HÄR!