ANNONSSAMARBETE MED SKAPAMER.SE
Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Tillbaka till jobbet – så organiserar du din höst

21 aug, 2020 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sofia Carlberg
Nu är det dags att strukturera upp hösten.
Hösten närmar sig och det är dags för ännu en ”termin” av jobb och skola. Se till så att du får koll på din vardag för att skapa struktur och balans mellan nytta och nöje.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Efter en sommar med varierande väder, precis så som svenska somrar tenderar att vara, och månader av hemmaarbete och osäkra tider som följer i en pandemi, drar nu hösten snart igång på riktigt.

Hösten är för många en chans till en nystart, kanske många gånger mer än vad nyåret är. Barn börjar nya årskurser och många byter jobb och startar en ny utbildning.

Kanske är det också nu som du bestämt dig för att ta tag i träningen eller starta upp med en ny hobby. Med tanke på världsläget är sannolikheten stor att vi även i höst kommer tillbringa mer tid hemma än vanligt och då kan det vara roligt att ha en hobby som man kan pyssla med hemma.

För en skönare höst kan det vara bra att tänka på ett par saker!

1. Börja dagen med en rutin som gör dig glad
Du kanske inte tycker att du har tiden du behöver på morgonen mellan att du ska lämna barn på förskola och kanske starta upp datorn från hemmakontoret eller om du ska iväg till din arbetsplats. Men rutiner är bra och gör att du får en bra start på dagen, oavsett om det är att du försöker vara i stunden när du dricker morgonens första kopp kaffe eller om det är en snabb powerwalk eller en till favoritlåten för att kicka igång en ny dag.

2. Gör tid i kalendern för din egen morgonrutin.
Skriv listor och bocka av! Finns det något skönare än att stryka något från en lista oavsett om den rör arbetsdagen eller det privata. För rätta stryka-över-känslan använd ett fysiskt block eller bocka av i telefonens anteckningar.

3. Investera i en bra kalender. En kalender för eget bruk eller en där hela familjens aktiviteter och planer får plats i kan underlätta höstens vardag och göra ditt liv mer organiserat.

Hos skapamer.se (reklamlänk) finns massor av kalendrar (reklamlänk) som kan hjälpa till med både struktur och ordning hösten 2020! Här nedan ser du några.

Elevkalender, 89 kronor. Shoppa här!
Familjekalender, 99 kronor. Shoppa här!
Retrokalender, 89 kronor. Shoppa här!
Familjeplaneraren, 129 kronor. Shoppa här!