ANNONSSAMARBETE MED MORA ARMATUR
Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

4-åringarna lagar sin egen mat – du kommer inte kunna titta bort!

16 mar, 2020 
AvSofia Carlberg
Två barn äter tårta på kalas.
Melker och Ines ställer till med kalas.
Hade du låtit ditt lilla barn göra sin egen födelsedagstårta till kalaset? Tillsammans med Mora Armatur har vi låtit tre 4-åringar gå fullständigt loss i köket. Förbered dig på oändlig fantasi och lekfullhet som bara barn kan bjuda på. Du kommer inte kunna sluta titta!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Alla vet att när barn lagar mat eller bakar så blir det kladdigt. Fingrar i smeten och fingrar i munnen, grädde i ansiktet och grädde i magen. Att som förälder bjuda in sitt barn i matlagningen kan kännas både tålamodsprövande och jobbigt, men de som testat vet också att det kan vara både roligt och lärorikt för barnet att få vara med. Att känna att man kan och får förtroende stärker ju vem som helst – stor som liten!

Men hur bra är egentligen barn på att ta sig an en uppgift i köket? Vet de vilka ingredienser som ingår och hur de sätter på vattenkranen när händerna ska tvättas?Och vad blir slutresultatet när de får göra precis som de vill? Det ville vi ta reda på i matlagningsserien Barn lagar mat.

Barn lagar mat är ett samarbete med Mora Armatur där vi i tre avsnitt följer tre barn när de genomför det kladdigaste experimentet av de alla – hur bra är egentligen en 4-åring på att laga mat?

Nu får du möta våra matlagningsstjärnor!

Melker gör en chokladtårta

Melker gör en chokladtårta med en topping av godis och jordgubbar.

Melker kommer från Kalmar i Småland. Hans favorittårta är prinsesstårta, men i "Barn Lagar Mat" får han i uppgift att baka en chokladtårta. Han får välja vilka ingredienser han vill av allt gott man kan tänka sig – chokladsås, vaniljsås, godis, polkagrisar, jordgubbar, munkar och massa annat.

Ines bakar kanelbullar

Ines bakar bullar som aldrig förr.

Ines kommer från en Stockholmsförort. Hon brukar hänga med pappa i köket, men hon har aldrig gjort sina egna kanelbullar. Nu får hon gå loss på deg, smör, kanel och socker. Men Ines favorit är inte det söta sockret. Hon älskar att käka mjöl.

Cleo gör vego-lasagne

Cleo lagar vegetarisk lasagne.

Cleo kommer också från Stockholm och hon älskar att skåla med folk. Hon har aldrig lagat mat själv men får i uppgift att göra en egen vego-lasagne. Vego-lasagnen ska hon sedan bjuda Melker på, men frågan är: kommer Melker äta Cleos lasagne?

Lättare för barn med en beröringsfri kökskran

När du väljer en kran från Mora Armatur väljer du en kran med lång livslängd. Det är en kran som verkligen tåls att användas varje dag och den kommer att bestå i många år eftersom hög kvalitet också ger en hållbar kran.

Kranen Mora One Profil från Mora Armatur.

I Barn lagar mat har vi använt oss av kranen Mora Cera Duo Miniprofi. En kran som inte bara är snygg och iögonfallande i ditt kök, utan som också har flera funktioner för att underlätta ditt och ditt barns vardag. Dessutom hjälper den dig att spara vatten- och energi.

Kranen har en beröringsfri funktion som gör att ni med kladdiga fingrar aldrig behöver beröra själva kranen utan endast hålla handen framför en sensor så startar vattnet. Mer hygieniskt och lätt kan det inte bli! När du väljer en kran från Mora armatur får du en kran med hög kvalitet som är användarvänlig och som håller i många år.

Läs mer om Mora Cera Duo Miniprofi hos Mora Armatur.

Var kan jag se Barn lagar mat?

Du kommer kunna följa serien på allas.se’s IGTV samt i artiklar här på allas.se, baaam.se och hos ELLE Mat & Vin. Du kommer också kunna se trailers på Instagram och Facebook i samma kanaler som ovan.

Avsnitten är 5 minuter långa och vi lovar, du kommer inte vilja titta bort!

Serien startar 14 mars och pågår under fyra veckor.