I annonssamarbete med Freixenet.

Årets fest! Skåla in 2020 med vänner och en god prosecco

Vi vinkar hejdå till ytterligare ett år och går vidare in i 20-talet med nya förhoppningar och möjligheter. Skåla in det nya årtiondet tillsammans med goda vänner, bubblig dryck och god mat.

Plockmat, läckra drinktilltugg och lyxiga nyårsdesserter. På nyår är det härligt att lyxa till det lite extra när man ställer till med fest eller anordnar en nyårsmiddag. Men för att inte riskera att bli stående i köket när gästerna minglar runt kan det vara skönt att fokusera på mat som är enkel att förbereda och som kanske inte behöver så mycket mer än lite snabb piff när kvällen väl satt igång.

En idé är att starta festen så snart gästerna kliver in genom dörren. Med en snitt i ena handen och ett välfyllt glas i andra blir gästen både nöjd och glad medan du kan kolla till det som du behöver lägga en hand på för att kvällen ska bli sådär kravlös och härlig som du kanske drömmer om.

En enkel klassiker kan vara snittar på tunnbröd som du fyllt med godsaker som krämig ost, lax eller pepparrotskräm. Det är enkelt att förbereda – bara rulla ihop och skära i centimeterstora skivor. Ett annat gott plock är två dadlar som sätts samman med mascarpone. Du kan också köpa färdig smördeg och göra snittar med päron, blåmögelost och hasselnötter. Det finns massa goda recept att inspireras av eller så uppfinner du ett nytt recept som kanske bli din ”nyårssnitt” att återkomma till.

Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry i piccoloflaska. Du hittar den på Systembolaget Art. nr: 72739, 44 kr.

Till snittarna kan du bjuda på något friskt och bubbligt i glasen. Freixenet har nu kommit med Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry i piccoloflaska vilket kan bli välkomstdryck för gästerna. Vinet som har en vacker ljusrosa nyans och är speciellt framtagen av Freixenet passar utmärkt som apertif och till lättare tilltugg och med ett sugrör (förslagsvis i ett hållbart material) kan den lilla flaskan agera som glas på nyår. Drycken passar också bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur och till en fruktig efterrätt.

Duka bordet med ditt finaste porslin och tänk kreativt i form av bordsdekorationer. Kanske tar du in naturen på bordet och smyckar grenar med stjärnor i silver eller guld. På nyår får det gärna vara flärdfullt och efter några juliga dagar av tomtar och rött kan det vara roligt att satsa på klassiska nyårsfärger med svart himmel och stjärnklar natt i fokus.

Freixenet Prosecco, Art. nr 77774, 99 kr.

En vacker flaska på bordet blir också ett självklart blickfång på ett dukat bord. Här kan det passa med Freixenets Prosecco som kommer i en unik, vacker och lyxig flaska. Aromprofilen är som en klassisk Prosecco, men där man inte har låtit päronsmaken ta över utan lämnar dig med en ren och fräsch eftersmak med inslag av päron, honungsmelon och citrusskal.

Du hittar Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry och Freixenets Prosecco på Systembolaget.