ANNONSSAMARBETE MED L'ORÈAL PARIS
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Fördelarna med hyaluronsyra i din hudvårdsrutin – dermatologen svarar

31 jul, 2023 
Dermatologen Asal Leijonhufvud
Du har säkert hört talas om den populära hudvårdsingrediensen hyaluronsyra – en mild ingrediens med många bra egenskaper. Framför allt är den effektiv mot torr hud då den återfuktar på djupet. Här är två produkter med hyaluronsyra att lägga till i din rutin!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Sol, bad och vind är bara några av många faktorer som torkar ut huden – och kanske upplever du nu i slutet av sommaren att huden stramar i ansiktet? Det huden behöver och mår bra av då är att tillföras lite extra fukt. Fukten ger inte bara en smidigare hud utan gör också att små torrhetsrynkor upplevs som mindre framträdande.

Den smarta ingrediensen hyaluronsyra har förmågan att binda fukt upp till 1 000 sin egen vikt och är verkligen räddningen för en fuktfattig och känslig hud.

Dermatologen Asal Leijonhufvud vet varför du ska tillföra hyaluronsyra till din hudvårdsrutin.

– För att få massor av fukt.

Kan man använda hyaluronsyra om man har torr och känslig hy?

– Det är perfekt för torr och känslig hy, då det ger massor av fukt.

Kan jag kombinera hyaluronsyra med andra serum?

– Absolut, för det är en väldigt snäll ingrediens.

Här är två produkter att lägga till rutinen!

1. L'Oréal Paris Revitalift Filler Serum

L'Oréal Paris Revitalift Filler Serum

Det här serumet passar alla hudtyper och ger din hud en intensiv återfuktning. Dessutom blir huden både fylligare och smidigare. Tillför 2-3 droppar till huden i ansiktet och på halsen, två gånger om dagen innan du lägger på din dag eller nattkräm. Formulan som är berikad med 1,5 % hyaluronsyra absorberas snabbt av huden utan att kännas fet. Efter en vecka av användning återfår huden sin smidighet.

Köp L'Oréal Paris Revitalift Filler Serum här!

2. L'Oréal Paris Revitalift Filler Eye Serum

L'Oréal Paris Revitalift Filler Eye Serum

Det här ögonserumet använder du morgon och kväll. L'Oréal Paris Revitalift Filler innehåller 2.5% Hyaluronsyra men också koffein och är särskilt framtaget för att passa området runt ögonen. Hyaluronsyran återfuktar huden intensivt och fyller ut de fina linjerna som ofta finns runt ögonen. Koffeinet i formulan bidrar till att minska mörka ringar och påsar under ögonen.

Ingredienserna niacinamid och vitamin Cg ger lite extra lyster. Serumet har dessutom en särskild trippel kulapplikator med tre kulor i rostfritt stål med avkylande effekt för att minska svullnad och väcka trötta ögon.

Köp L'Oréal Paris Revitalift Filler Eye Serum här!