ANNONSSAMARBETE MED SKAPAMER.SE
Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Gillar du broderi? Då är du något på spåret!

21 feb, 2020 
AvSofia Carlberg
Varva ner en stund i soffan med ett pågående broderi-projekt. Handarbete ger dig en chans till mindfulness, att bli mer kreativ och övar upp ditt tålamod. Det är dessutom trendigt just nu.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Handarbete har verkligen seglat upp på listan över aktiviteter som är trendiga just nu. I en värld där många av oss tröttnat på slit-och-släng-mentaliteten och istället vill fokusera mer på hållbar konsumtion och återbruk är handarbete helt rätt i tiden.

Just broderi är något som nu sprider sig som en löpeld bland handarbetessugna och visst är det också något väldigt rofyllt med broderi. Så om du letar efter en paus i vardagen, en stund där du kan komma lite närmre dig själv så kan det vara värt att testa broderi. Kanske har du inte testat det sedan den obligatoriska syslöjdstimmen i mellanstadiet, men var inte rädd för att brodera fritt – då kan du nämligen träna medveten närvaro och bli bättre på att vara i nuet.

Brodera ett fint mönster på ett älskat plagg. Hitta en fin vit skjorta på second hand och brodera ett mönster för att göra den unik.

Ur ett hållbarhetstänk kan det vara fint att äga plagg som du själv broderat ett mönster eller blommor på. Med den ansträngningen får säkert plagget leva lite längre i din garderob och sannerligen blir det sedan något som du vill skänka vidare istället för att kassera.

Om du fortfarande inte blivit såld på broderi kanske det här kan hjälpa dig att bli det?

  • Du tvingas pausa och sitta ner en stund.
  • Det är enkelt att bara ta upp igen och fortsätta.
  • Friheten du har att skapa precis det du vill.
  • Du kan göra uppskattade presenter till vänner och familj.
  • Det är bra terapi.
  • Du får direkt tillfredsställelse av ditt arbete då du hela tiden ser det växa fram.
  • Du får både vara kreativ och öva tålamod vilket är två bra egenskaper att ha.

    Just nu får du 15% rabatt på hela sortimentet hos Skapamer.se. (reklamlänk) En sajt som tillhandahåller allt du behöver om du är sugen på att brodera eller skapa något annat!