ANNONSSAMARBETE MED SKAPAMER.SE
Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

5 anledningar att börja måla i sommar

15 jun, 2020 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sofia Carlberg
Att måla kan minska din stress.
Att skapa kan hjälpa till att öka ditt välbefinnande och träna upp den högra hjärnhalvan så varför inte ta tag i en hobby nu när ledighet och sommar står inför dörren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller

Kanske har vårens hemmasittande fått dig att plocka fram en ny kreativ sida hos dig själv. Drömmer du om att skapa i lera, att sticka den ultimata sommartröjan till de där kalla kvällarna vid vattnet eller funderar du på om du ska måla bort din stress med mjuka penseldrag?

Oavsett vilken hobby du är sugen på att plocka upp så är sommarens ledighet och långa och ljusa dagar en perfekt tid att nörda in sig på något nytt.

Just nu får du 15% rabatt på allt pysselmaterial om du uppger koden sommarpyssla15 i kassan på skapamer.se (reklamlänk). (Koden gäller fram till 31 augusti 2020)

Varför just måla är en bra hobby att ägna sig åt i sommar kommer här!

1. Du har alltid med dig din hobby.

Det tar knappt någon plats i väskan. Lägg ner ett akvarellblock eller skissblock, några pennor och en liten låda akvarellfärger och du har alltid din hobby med dig.

2. Låt skapandet leda dig!

Inspirationen till ditt målande kan du få i naturen runtomkring dig. Måla sjö, himmel, skog och blommor. Att måla natur kan vara befriande då man inte behöver hålla sig inom linjerna utan kan låta vatten och himmel gå samman. Och tänk inte på att du måste vara bra, låt bara skapandet få komma ut precis som det vill.

3. Du blir glad.

Om du inte vill börja med ett tomt ark kan du testa en målarbok för vuxna. Inget är så tillfredsställande som att slutföra något, vilket både kommer öka din självkänsla och göra dig riktigt glad. I en målarbok för vuxna fyller du i mönstret med vilka färger du vill och det om något kan vara nog så tillfredsställande.

4. Du övar på din mindfulness.

Kanske utövar du mindfulness varje gång du diskar, under skogspromenaden eller i duschen men få stunder ger så mycket mindfulness som när du förlorar dig själv helt i något du skapar med händerna. Låt din pensel och ditt pappersark bli en liten stund av mindfulness för dig själv.

5. Du minskar din stress.

Om inte sommarsemestern får dig att dra ner på tempot kanske en stund med din egen hobby kan få dig att göra det. Precis som stickning sänker din puls, ger målandet amygdala i hjärnan en möjlighet att vila – något som faktiskt minskar stress- och orosnivåerna i din kropp.

Du hittar material till ditt skapande hos Skapamer.se (reklamlänk)

(Glöm inte att uppge koden sommarpyssla15 för att få 15% rabatt på det du shoppar.)